Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

ev media-logo

Στη Λαμία, για τον Κατσαντώνη. Συνάντηση φορέων με θέμα την κινηματογραφική ταινία για τη ζωή του Αγραφιώτη ήρωα

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς και θεσμούς για τη συζήτηση της παραγωγής κινηματογραφικής ταινίας για τη ζωή και τη δράση του Αγραφιώτη προεπαναστατικού ήρωα Αντώνη Μακρυγιάννη - Κατσαντώνη. Το θέμα είχαν αναδείξει πρώτα τα «Ευρυτανικά Νέα», με ρεπορτάζ τους στις 26 Σεπτεμβρίου (αρ. φύλ. 821).

katsantonis-lamia-sinantisi1

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, το περασμένο Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Θύμιου Καραΐσκου, παρουσία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Γιώργου Μουτσιάνα, φορέων, Αγραφιωτών, εκπροσώπων Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ.α.

Ο κ. Μπαμπαλής, στην παρέμβαση του απαίτησε, στην υπό δημιουργία κινηματογραφική ταινία να αποτυπωθούν χαρακτηριστικά τα ιστορικά γεγονότα με εγκυρότητα, αξιοπιστία και ακρίβεια, και τόνισε ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφευχθούν προχειρότητες και ερασιτεχνισμοί. Ο δήμαρχος Αγράφων επίσης, δήλωσε, πως επειδή η ζωή και η δράση του ήρωα -κυρίως- ήταν στα βουνά των Αγράφων, ο δήμος προτίθεται να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την υλοποίησή της.

Στη συνάντηση βρέθηκε και εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής WCA Production A.E. κα Βίκυ Νικολάου, η οποία εξήγησε τη σκηνοθετική προσέγγιση της ταινίας, που θα στηρίζεται αποκλειστικά στην ιστορική έρευνα. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και η σύσταση επιτροπής, η οποία θα είναι υπεύθυνη για το σενάριο της υπό διαμόρφωση κινηματογραφικής ιστορικής ταινίας.