Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

ev media-logo

Π.Ε Ευρυτανίας. Βελτίωση του οδικού άξονα «Τροβάτο - Τρία σύνορα» - Τα έργα εκτείνονται σε μήκος 2,2 χιλιομέτρων

Την υπογραφή της σύμβασης του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΒΑΤΟ - ΤΡΙΑ ΣΥΝΟΡΑ", προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός. Πρόκειται για  ένα σημαντικό οδικό έργο που βελτιώνει την προσβασιμότητα του νομού.tasios-ergo-ypografi1

Όπως αναφέρει ο κ. Τασιός, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη υπεγράφη η σύμβαση του έργου “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΒΑΤΟ - ΤΡΙΑ ΣΥΝΟΡΑ”, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της σύνδεσης του Τροβάτου με τα όρια του Νομού Καρδίτσας και περιλαμβάνει την κατασκευή κρασπεδόρειθρου πλάτους 0,80μ και μήκους 300 μέτρων, την κατασκευή κρασπέδου από σκυρόδεμα C16/20, συνολικού μήκους 2.200 μέτρων, την κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε μήκος δρόμου 2.000 μέτρων περίπου και πλάτους 5 μέτρων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στις επικίνδυνες θέσεις συνολικού μήκους 400 μέτρων, καθώς και τη διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή.

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός, ανέφερε τα εξής:

"Με το έργο αυτό, κάνουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, της δημιουργίας πρόσβασης με ασφαλτόστρωση, στα χωριά των Αγράφων. Η άρση της απομόνωσης του Νομού από την πλευρά των Αγράφων επιλύει χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους επισκέπτες και δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, με δημιουργία νέων, τουριστικών διαδρομών, αλλά και συγκοινωνιακών διευκολύνσεων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας".