Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Ο Θεοχάρης στα βουνά της Ελλάδας. Να ανέβει σε όλες τις κορφές άνω των 1500μ, θα επιχειρήσει ο Ευρυτάνας ορειβάτης

Για πρώτη φορά ένας ορειβάτης θα ξεκινήσει εγχείρημα ανάβασης στα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, από τα 1500 μέτρα έως την κορυφή του Ολύμπου. Αυτός θα είναι ο «δικός» μας Φώτης Θεοχάρης, 27χρονος ορειβάτης με καταγωγή τη Βίνιανη Ευρυτανίας.theoxaris-vounaa1

 

«Σκεπτόμενος πως θα μπορούσα να κάνω ένα ιδιαίτερο και συνάμα μοναδικό εγχείρημα, ώστε να εμπνεύσω νέους ανθρώπους να κάνουν μεγάλα όνειρα, να κυνηγήσουν τα πάθη τους και να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους, ήρθε η σκέψη να ανέβω τα κυριότερα Βουνά της Ελλάδας», λέει σχετικά με το εγχείρημα.

Η λίστα των βουνών καταρτίστηκε σύμφωνα με τον γεωφυσικό χάρτη της «Ανάβασης» και περιλαμβάνει συνολικά… 113 βουνά, από τα 1500 έως και 2918 μέτρα (κορυφή Ολύμπου). Κάποια απ’ αυτά δεν θα χρειαστεί να τα ανέβει καθώς τα έχει ήδη επισκεφθεί κατά το παρελθόν.

Πάντως, όπως είναι λογικό, χρονικός προσδιορισμός για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ δεν υπάρχει, ωστόσο δεν είναι απίθανο να το φέρει εις πέρας μέσα στον επόμενο 1-1,5 χρόνο. Μεταξύ άλλων, ο Θεοχάρης θα ανέβει, τον προσεχή Δεκέμβρη, στη Χελιδόνα (έχει ήδη «κατακτήσει» Βελούχι και Καλιακούδα). Θα βρεθεί, επίσης, στα αγραφιώτικα βουνά, τη Φτέρη, το Ντελιδίμι κ.α.

Ο Φώτης Θεοχάρης αφιερώνει την προσπάθεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό να «…μεταφέρει το μήνυμα, από κορυφή σε κορυφή, ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με ασφάλεια και υγεία μέσα από την άθληση».

Επόμενος μεγάλος στόχος εκτός Ελλάδας για τον 27χρονο ορειβάτη είναι η ανάβαση στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο, σε υψόμετρο 5.895 μέτρα· εκεί θα ταξιδέψει τον Φεβρουάριο του ’19.