Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Για 14η χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Δομνίστα η «Γιορτή Τσίπουρου» - Σύμμαχος στο γλέντι ο καιρός

Για ακόμη μια χρονιά (14η συνολικά), με αρκετό κόσμο και σύμμαχο τον καιρό, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα Ευρυτανίας, το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου 2018.1

Τα καζάνια που είχαν στηθεί στην πλατεία, έβραζαν και «έδιναν» το τσίπουρο, που σερβίρονταν ύστερα είτε σκέτο είτε ζεστό με μέλι, συνοδεία από ψητά κάστανα, λουκάνικα, κ.α. Ο καιρός ήταν σύμμαχος και έδωσε την ευκαιρία για ένα μεγάλο γλέντι με τη συμμετοχή ντόπιων, Ευρυτάνων και επισκεπτών, με ζωντανή ορχήστρα ("Resalto"), χορό και κέφι μέχρι αργά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης, ο οποίος στάθηκε για ακόμα μια φορά στην αξία ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ακόμα, ο Βουλευτής κ. Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τασιός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φακίτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Χαλκιάς, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Ζαλοκώστα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κεραμάρης, και αρκετοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Φέτος, το νέο στοιχείο ήταν η τοποθέτηση, με πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, ενός στέγαστρου στον χώρο της πλατείας, ώστε σε περίπτωση βροχής να διεξαχθούν ανεμπόδιστα οι εκδηλώσεις. Όπως κάθε φορά, αρωγός και συνδιοργανωτής ήταν ο δήμος Καρπενησίου.

Τα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» βρέθηκαν στη 14η Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα και σας μεταφέρουν όσα έγιναν (περισσότερα θα διαβάσετε στην έντυπη έκδοση της Τετάρτης 31/10/2018) >>

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2