Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Δηλώσεις Χρήστου Δημητρόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Ευρυτανίας με τη ΔΗΣΥ, για τις εκλογές

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, μιλά στα "Ευρυτανικά Νέα".

 dimitropoulos xristos_disi

Σε δηλώσεις του αναφέρει: "Πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Ευρυτανικό λαό για τη στήριξή του. Τα αποτελέσματα λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενα. Εμείς πέσαμε λίγο έξω στους υπολογισμούς μας, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τα μεγάλα κόμματα.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Ως εκ τούτου, αυτό που πετύχαμε πιστεύω ότι το καταφέραμε με προσωπική μάχη, ο καθένας από τους τρεις υποψηφίους. Θεωρώ ότι εάν εμείς αντιπροσωπεύαμε ένα από αυτά τα μεγάλα κόμματα, το ποσοστό που θα συγκεντρώναμε θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Θα ήθελα ακόμη να προσθέσω ότι θα είμαστε στις επάλξεις του αγώνα.

Θέλω να συγχαρώ και τον κ. Κώστα Κοντογεώργο για την επιτυχία του, καθώς και τον κ. Ηλία Καρανίκα, γιατί κάναμε ένα αγώνα αντάξιο της περιοχής μας. Από όποιο μετερίζι και αν βρισκόμαστε, θα βοηθήσουμε ούτως ώστε η Ευρυτανία να πάει μπροστά. Δεν θα επιτρέψουμε πισωγύρισμα του νομού".

Σε ερώτηση αν περίμενε ο ίδιος να συγκεντρώσει τους πιο πολλούς σταυρούς στο κόμμα του, αναφέρει: "... όχι. Και οι τρεις υποψήφιοι δώσαμε τη μάχη μας, όχι για το ποιος θα πάρει τους πιο πολλούς σταυρούς, αλλά για να μπει η κα Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή. Αυτή ήταν η επιθυμία μας και αυτό τον αγώνα δώσαμε. Βέβαια, δεν εξαρτιόταν μόνο από εμάς, αλλά από όλη την Ελλάδα. Δεν καταφέραμε να πιάσουμε το επιθυμητό ποσοστό και για τον λόγο αυτό είμαστε λίγο στενοχωρημένοι, διότι πιστεύω ότι η φωνή της κας Μπακογιάννη ήταν απαραίτητη για τη Βουλή. Η ίδια έχει δώσει μαθήματα Δημοκρατίας και έχει προσφέρει στην Ελλάδα με την πολιτική της. Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θα στερηθεί μια δυνατή φωνή για το συμφέρον της χώρας".

Σε ερώτησή μας αν συμμερίζεται τις αιτιάσεις του Κώστα Κοντογεώργου ότι η ΔΗ.ΣΥ. στην Ευρυτανία δίχασε τον Ευρυτανικό λαό, αναφέρει:"... άλλες είναι οι ενέργειες που διαιρούν τον λαό. Εμείς και με τον κ. Κοντογεώργο, αλλά και με πολλούς άλλους πρωτεργάτες αγωνιστές, δίναμε κατά το παρελθόν, εδώ και 20 χρόνια, κοινούς αγώνες και μας ενώνουν πάρα πολλά. Αυτά που μας χωρίζουν είναι λίγα. Έτσι δεν έχω να καταφέρω τίποτα, ούτε εναντίον του κ. Κοντογεώργου ούτε κανενός. Με μια ώριμη σκέψη πιστεύω θα δει τα πράγματα πολύ διαφορετικά.

Σημασία έχει ότι η κα Μπακογιάννη πρόσφερε στην Ευρυτανία και θα συνεχίσει να προσφέρει, ενώ εμείς θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε. Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με τον κ. Κοντογεώργο. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Είμαστε παλιοί γνώριμοι και συναγωνιστές και θα το δείξουμε και στην πορεία. Τα αίτια της διαμάχης αυτής είναι άλλα.

Όσον αφορά τώρα τα περί δημάρχων κα αντιδημάρχων που στήριξαν την Ντόρα, ενώ εκλέχθηκαν με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, έχω να πω ότι στους δήμους, τα κομματικά μπαίνουν στο περιθώριο. Όλοι κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι και όλοι αγκαλιάζονται από όλα τα κόμματα. Εδώ επικρατούν οι πιο ικανοί και ο λαός έχει κρίση γι’ αυτό. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να στηριχτούμε πάνω σε αυτή την άποψη".