Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τέλος στις λακκούβες. Ασφαλτοστρώσεις στο Καρπενήσι από την Π.Ε Ευρυτανίας - Ξεκίνησαν τα έργα παρέμβασης σε 28 σημεία στην πόλη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (29/10) το μεγάλο έργο εσωτερικής οδοποιίας στο Καρπενήσι, που κατασκευάζει η ΠΕ Ευρυτανίας με προϋπολογισμό 840.000 ευρώ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης. Περισσότερα από 15.000 τετραγωνικά μέτρα θα ασφαλτοστρωθούν.asfaltrostrosi-karpenisi11

Στην έντυπη τους έκδοση, τα «Ευρυτανικά Νέα» δημοσίευσαν κατά αποκλειστικότητα τον πίνακα των παρεμβάσεων και που αυτές θα γίνουν. Η σύνταξη της λίστας των οδών που απαιτούν παρέμβαση συντάχθηκε το 2017 και πιθανόν να υπάρξουν κάποιες παρεκκλίσεις σχετικά με τα σημεία παρέμβασης, καθώς σε κάποια σημεία της πόλης έχουν ήδη υπάρξει παρεμβάσεις από άλλες παράλληλες εργολαβίες.

Μικρή ταλαιπωρία

Σύμφωνα με τον επιβλέποντα  μηχανικό, κ. Βασίλη Φακίτσα, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο έργο, τη βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας Καρπενησίου, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια “... θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε πολλούς δρόμους της πόλης μας, που χρήζουν επισκευής” και καλεί τους πολίτες να επιδείξουν “... λίγη υπομονή γιατί η όποια ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή”, τονίζει.

Οι ανάγκες

Όπως διαπιστώνεται σε καθημερινή βάση από τους δημότες, το εσωτερικό δίκτυο της πόλης  υστερεί σε πολλά σημεία. Λακκούβες, κατεστραμμένα τμήματα δρόμων, επικίνδυνες στροφές με κακό οδόστρωμα, χωματόδρομοι κ.λπ., προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή κίνηση των πολιτών.

Τα ίδια σε ένα βαθμό καταγράφηκαν και στη μελέτη του έργου, η οποία έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Ευρυτανίας, σε στενή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καρπενησίου και του δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη, σχετικά με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Το έργο χρηματοδοτεί η ΠΕ Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και είναι ένα απ’ τα δύο έργα (το άλλο έργο είναι η  ανάπλαση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Καρπενησίου) που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια συνολικά με 3 εκατ. ευρώ και για το οποίο αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του στα «Ευρυτανικά Νέα» (σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα  του δήμου) ο δήμαρχος Καρπενησίου.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ