Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ev media-logo

«Σώστε τ’ Άγραφα»: Συνέντευξη τύπου αύριο, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την εγκατάσταση Αιολικών στα βουνά των Αγράφων, διοργανώνεται την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος). Σκοπός είναι «η ενημέρωση σχετικά με το εθνικό έγκλημα που πρόκειται να συντελεστεί, από την επικείμενη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών συστοιχιών (‘πάρκων’) στα απάτητα και αδιατάραχτα βουνά των Αγράφων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Τη συνέντευξη Τύπου θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαχρήστος.soste-ta-agrafa-afisa1

 

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

"Τα Άγραφα είναι μια ορεινή περιοχή της Ν. Πίνδου, με υψηλή αισθητική και οικολογική αξία, ενταγμένα στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000, με χαρακτήρα προστατευόμενο, ως ιδιαίτερο ενδιαίτημα για απειλούμενα είδη. Σε αυτή την περιοχή και σε υψόμετρο 1.800-2.000μ. ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέγραψε άδειες εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών συστοιχιών, χωρίς να έχει διασφαλιστεί και επαληθευτεί πλήρως, πριν την έγκριση του έργου, αν πραγματικά προστατεύεται ο συγκεκριμένος οικότοπος.Παραβιάζονται έτσι, συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση, η ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία και οι αρχές προστασίας των οικοτόπων, καθώς δεν διασφαλίζεται η διατήρησή τους.

Όμως, το επιχειρούμενο «έγκλημα» δεν θα περάσει. ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Λέμε:

ΝΑΙ στην αειφόρο ανάπτυξη

ΟΧΙ στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων (παραγωγικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών), καθώς και στην επιβάρυνση της υγείας των οργανισμών".

 

Το κείμενο υπογράφουν οι εξής σύλλογοι/φορείς:

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων

Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών «Ο Αι Γιάννης ο Θεολόγος»

Σύλλογος Απαραντίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Σύλλογος Απανταχού Προυσσιωτών « Το Κυπαρίσσι»

Πολιτιστικός Σύλλογος Επινιανών

Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας

Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου

Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλαρίου

Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναστάσιος Γόρδιος»

Σύλλογος Δεντριωτών «Ο Άγιος Αντώνιος»

Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων