Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ev media-logo

Ενισχύεται το Νοσοκομείο Καρπενησίου. Προμήθεια εξοπλισμού 250.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης

Το ποσό των 250.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Καρπενησίου, από τα συνολικά 2.488.700 ευρώ που θα κατανεμηθούν σε Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας.nosokomeio-enisxisi1

Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου τα 250.000 ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια "... του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για τη βελτίωση των υποδομών του χειρουργικού τομέα και του ουρολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των πολιτών του Καρπενησίου, του Νομού Ευρυτανίας και ευρύτερα της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας”, αναφέρεται στην πράξη ένταξης που χρηματοδοτείται με ευρωπαϊκά κονδύλια και υπογράφτηκε στις 31 Οκτωβρίου, από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο, το Νοσοκομείο θα προμηθευτεί τα εξής: "Ουρολογική διαθερμία και Ρεζετοσκόπιο (TURIS) (1 τεμάχιο) - Σύστημα λιθοτριψίας τεχνολογίας LASER (1 τεμάχιο) - Πύργος ενδοσκοπήσεων πεπτικού (1 τεμάχιο) - Πλυντήριο χειρουργικών εργαλείων (1 τεμάχιο) - Χειρουργικά εργαλεία πολλαπλών χρήσεων ανοιχτής χειρουργικής - Χειρουργικά εργαλεία πολλαπλών χρήσεων λαπαροσκοπικής χειρουργικής".