Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

ev media-logo

[ΒΙΝΤΕΟ] Παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Η ομιλία της Έλενας Ράπτη στο Καρπενήσι, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων

«Στηρίζουμε τις οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά»: Διήμερο δράσεων και ομιλιών πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, το Σάββατο 3 και Κυριακή 4/11, με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς. Ήταν μια αξιόλογη πρωτοβουλία που στόχο είχε την ενημέρωση και επαγρύπνηση της τοπικής κοινωνίας.rapti-elena11

Την 1η ημέρα, μεταξύ των ομιλητριών ήταν η κα Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην ενδιαφέρουσα ομιλία της, η εισηγήτρια σημείωσε πως ο δράστης αποτελεί συνήθως άνθρωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, άτομο που οι γονείς εμπιστεύονται. Οι ηλικίας 4-7 ετών θεωρούνται πιο «επικίνδυνες», τόνισε και επεσήμανε «τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή παιδιά»· παράλληλα, προβλήθηκαν επεξηγηματικά βίντεο.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της καμπάνιας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού της Ευρυτανίας θα μοιραστούν σχετικά ενημερωτικά DVD.

Παρακολουθήστε σε βίντεο τα βασικά σημεία της εισήγησής της κας Έλενας Ράπτη στο Καρπενήσι, μέσα από την κάμερα των «Ευρυτανικών ΝΕΩΝ»