Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ευρυτάνες στον Κλασικό Μαραθώνιο της Κυριακής (11/11). Δυναμικό «παρών» στο μεγάλο ραντεβού θα δώσει η τοπική δρομική κοινότητα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αθλητική γιορτή της Αθήνας, τον 36ο Κλασικό Μαραθώνιο, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, με τις συμμετοχές να καταγράφουν ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 55.000!

marathon-classic-start1

Μαζική ήταν η ανταπόκριση χιλιάδων δρομέων από όλον τον κόσμο, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή και να «κλείσουν» -μήνες πριν- μια από τις 18.500 ιδιαίτερα πολύτιμες εγγραφές που οδηγούν στη γραμμή εκκίνησης του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος εκτός από την κούρσα του μαραθωνίου, θα γίνουν και αγώνες στα 5χλμ (δύο κούρσες), 10χλμ. και αγώνας special Olympics.

Συνολικά εγγράφηκαν: 18.750 δρομείς στον Μαραθώνιο Δρόμο, 19.000 δρομείς στα 5χλμ και 10χλμ, 8.000 στον απογευματινό αγώνα 5χλμ και 9.100 παιδιά και αθλητές Special Olympics στο κέντρο της Αθήνας και στους δήμους της Μαραθώνιας διαδρομής.

Από το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της χρονιάς για την Αθήνα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ευρυτανική δρομική κοινότητα, που σταθερά δίνει το αγωνιστικό στίγμα της, με συμμετοχές και διακρίσεις σε βουνό και δρόμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συμμετοχές στην κλασική διαδρομή των 42χλμ θα αγγίξουν τις δέκα, ενώ μεγαλύτερος αναμένεται ο αριθμός στους παράλληλους αγώνες των 5 & 10χλμ. Οι δρομείς, έχοντας θέσει εδώ και αρκετούς μήνες ως στόχο τον Μαραθώνιο, σχεδίασαν αντίστοιχες προπονήσεις και πρόσθεσαν χιλιόμετρα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά τους, με το υψόμετρο του Καρπενησίου να αποτελεί -ασφαλώς- πλεονέκτημα.