Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

ev media-logo

Ξεκινάει η νέα σεζόν προβολών στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καρπενησίου. Ταινία τρόμου το Σαββατοκύριακο (10-11/11)

Από το προσεχές Σαββατοκύριακο (10-11/11) θα αρχίσει -τελικά- τη λειτουργία του για τη νέα χρονιά ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου. Οι προβολές θα γίνονται στο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ σταθερό θα διατηρηθεί το κόστος των εισιτηρίων. Ταινίες Α’ προβολής θα απολαμβάνει το σινεφίλ κοινό, μέχρι και την άνοιξη του 2019.sinedriako-kentro1111

Η αρχή θα γίνει με ταινία τρόμου, καθώς το Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης: 20.00) θα προβληθεί το φιλμ Halloween (Η Νύχτα Με Τις Μάσκες). Στην υπόθεση της ταινίας (106’), που "μετρά" μόλις δύο εβδομάδες στους ελληνικούς κινηματογράφους, διαβάζουμε:

«H τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1978, αναγεννιέται θριαμβευτικά φέτος για να καλύψει την ανάγκη του κοινού για επιστροφή σε διαχρονικά πρότυπα τρόμου. Η ιστορία του Μάικλ Μάγιερς, ενός ανθρώπου χωρίς ταυτότητα και χωρίς πρόσωπο, ο οποίος επιστρέφει για να συνεχίσει το έργο σφαγής, είναι τόσο λιτή και εύστοχη ώστε αποκτάει μόνη της αρχετυπική διάσταση για τα δεδομένα των ταινιών τρόμου.

Σαράντα χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν θα δώσει συνέχεια στον μακάβριο εφιάλτη του Κάρπεντερ, με την Τζέιμι Λι Κέρτις ξανά στον ρόλο που την έκανε διάσημη».