Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Το Καρπενήσι στη "Philoxenia 2018". Αξιόλογη παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Θεσσαλονίκης

Με έξι (6) άτομα συνολικά συμμετείχε ο δήμος Καρπενησίου στη διεθνή Τουριστική έκθεση "Philoxenia 2018" στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο 9 έως και 11 Νοεμβρίου 2018. Τέσσερις (4) δημοτικοί σύμβουλοι (η μια αντιδήμαρχος) και δύο στελέχη του δήμου, έδωσαν δυναμικό "παρών" στην έκθεση, προβάλλοντας και διαφημίζοντας την Ευρυτανία.philoxenia-dimos-karpen-collage

Περιφέρεια Στερεάς

Όπως έγραψαν τα "Ευρυτανικά Νέα", η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στη "Philoxenia 2018" με ένα μεγάλο περίπτερο 100 τετραγωνικών μέτρων, που φιλοξένησε, εκτός των άλλων νομών και τον νομό Ευρυτανίας, ωστόσο ο δήμος Καρπενησίου έκανε τη διαφορά σε μια έκθεση που αποτελεί τη "ναυαρχίδα" των τουριστικών εκθέσεων στην Ελλάδα, με διεθνή αποδοχή. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Μέγαρο παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Περιφέρεια αναφέρει: "Στην έναρξη της 34ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού "Philoxenia 2018", παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Αθλητισμού, Ηλία Μπουρμά, καθώς και τους υπεύθυνους για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η "Philoxenia 2018", που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 9-11 Νοεμβρίου, δίνει την ευκαιρία τόσο σε επαγγελματίες, όσο και στην αυτοδιοίκηση, να προβάλλουν τις επιχειρήσεις και τους τουριστικούς προορισμούς, αντιστοίχως. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή της για 4η συνεχή χρονιά και φιλοξενώντας στο περίπτερό της ξενοδόχους από όλους τους νομούς, στοχεύει στην προώθηση του τουριστικού της προϊόντος και την ενίσχυση της προσπάθειας των επαγγελματιών του κλάδου τουρισμού.".

Ο Φάνης Σπανός με το πέρας των εγκαινίων δήλωσε: "Μετά την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο (WTM) σειρά έχει η Θεσσαλονίκη. Η ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί μια μεγάλη επένδυση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και για τον λόγο αυτό επιδιώκουμε τη συμμετοχή μας σε κάθε έκθεση που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στον στρατηγικό μας αυτόν στόχο. Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία μας είναι η παρουσία των ξενοδόχων μας, που είναι πραγματικοί σύμμαχοι καθώς πρόκειται για μια μεγάλη και κοινή προσπάθεια. Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους να θαυμάσετε τις ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας.".

Δήμος Καρπενησίου

Στην έκθεση, εκ μέρους του δήμου Καρπενησίου, παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Γκαρίλα, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Σοφία Ζαλοκώστα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παρασκευή Τσιτούρη και Ηλίας Κοντογεώργος.

“Μένοντας πιστοί στην προσπάθειά μας για προβολή του τόπου μας σε όλο και περισσότερες και μεγαλύτερες αγορές, ακολουθούμε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την προώθησή του. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη φιλοξενία στο περίπτερό της. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Philoxenia!”, τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Καρπενησίου.