Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Με 4 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί το «γιαπί». Ποια έργα θα γίνουν από την Περιφέρεια

Η Περιφέρεια, αγόρασε το θρυλικό "ΓΙΑΠΙ" στο Καρπενήσι  από τους δύο ιδιοκτήτες του για περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Το ένα τμήμα μετά από πλειστηριασμό τράπεζας, ενώ για το δεύτερο τμήμα ήρθε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του.giapi-kthrio-arxeio11

Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του κτηρίου,  όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα στα μέσα του καλοκαιριού, εκδόθηκε και η απόφαση για δέσμευση 4 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την κατεδάφιση του κτηρίου -όπως αναλυτικά  καταγράφηκε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας (αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ).

Πρόσφατα, η ΠΕ Ευρυτανίας προχώρησε στο επόμενο  βήμα, καταθέτοντας (η τεχνική υπηρεσία) για έγκριση τον πίνακα υποέργων για την αξιοποίηση του κτηρίου, συνολικού  προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Τα υποέργα αυτά είναι: εργασίες κατεδάφισης τμήματος του κτηρίου, προϋπολογισμού 430.000 ευρώ και εργασίες διαμόρφωσης και αξιοποίησης του κτηρίου, προϋπολογισμού 3.570.000 ευρώ. Ήδη, δέσμευση των 4 εκατ. ευρώ έχει πραγματοποιηθεί, με άλλη απόφαση.