Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Ολοκληρώνεται η κτηριακή επέκταση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, προϋπολογισμού 1,2εκ. ευρώ

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώνεται η κτηριακή επέκταση στο 2ο δημοτικό σχολείο Καρπενησίου, ένα έργο οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τον Μάϊο του 2018. Τα εγκαίνια των εργασιών πραγματοποίησε ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης με τον δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη. Το κατασκευαστικό κομμάτι του διώροφου κτηρίου έχει τελειώσει.2o-dimotiko-epektasi1

Σε λιγότερο από έξι μήνες, ολοκληρώνεται η κατασκευή της νέας διώροφης πτέρυγας επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων, στο 2ο δημοτικό σχολείο Καρπενησίου -στο μεγαλύτερο σχολείο της Ευρυτανίας, ένα έργο που αναβαθμίζει το σχολείο. Η ταχεία ολοκλήρωση του έργου -που ανατέθηκε μετά τον διαγωνισμό, με έκπτωση 45,22% στη κατασκευαστική εταιρία “ΑΦΟΙ Α. ΤΣΕΛΙΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ”- αποτελεί δε και πρότυπο κατασκευαστικής αρτιότητας.

Η νέα επέκταση, που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας με 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αποτελείται από ένα διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 750 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα στεγαστούν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο και βοηθητικοί χώροι συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των υπαρχουσών αιθουσών διδασκαλίας και στη βελτίωση της εκπαίδευσης.

Τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη εν μέσω της σχολικής περιόδου, αφού πρώτα έχει διασφαλιστεί -με την τοποθέτηση κλειστού φράχτη ύψους 2,5 μέτρων- η απομόνωση του εργοταξίου από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, για την απόλυτη ασφάλεια των παιδιών.

Το κτηριακό έργο θα παραδοθεί, σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη, στα Ευρυτανικά Νέα, την άνοιξη του 2019, ενώ αναμένεται να υπάρξει ένα επόμενο έργο για τον εξοπλισμό του και να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία, από την νέα σχολική χρονιά 2019 - 2020.