Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Έπεσαν οι υπογραφές για την «Παράκαμψη Λαγκαδιάς». Πιο γρήγορα για το Χιονοδρομικό Κέντρο, υπογράφηκε η σύμβαση με 1,5 εκατ. ευρώ

Σύντομα ξεκινούν, όπως όλα δείχνουν, τα έργα παράκαμψης ενός μεγάλου τμήματος κατοικημένης περιοχής του Καρπενησίου, δίνοντας ευκολότερη πρόσβαση στον δρόμο προς Χιονοδρομικό από τη δυτική είσοδο της πόλης.parakampsi-lagkadias-sxedio-0

Όπως αποκλειστικά αποκάλυψαν τα "Ευρυτανικά Νέα", η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί με 1,5 εκατ. ευρώ, ένα μεγάλο οδικό έργο που παρακάμπτει την πόλη του Καρπενησίου και οδηγεί απευθείας στο Χιονοδρομικό Κέντρο από τη δυτική είσοδο της πόλης.

Πρόκειται για την τέταρτη παρέμβαση από τη δέσμη έργων για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, που ανακοίνωσε πριν δύο χρόνια ο Κώστας Μπακογιάννης, σε συγκέντρωση Ευρυτάνων στην Αθήνα και παρουσίασαν αναλυτικά τότε τα Ε.Ν.

Συγκεκριμένα, η δέσμη των τεσσάρων έργων για το Χιονοδρομικό αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ. Ήδη τα δύο από αυτά, η ανακαίνιση του Σαλέ και η αναβάθμιση του εξοπλισμού των αναβατήρων (σχετικό ρεπορτάζ στα ΕΝ της περασμένης Τετάρτης), βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το τρίτο, που αφορά την εγκατάσταση συστημάτων τεχνικής χιόνωσης, βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Πριν λίγες ημέρες ο δήμος Καρπενησίου  ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο του έργου για την παράκαμψη Καρπενησίου με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο αυτό έργο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, καθώς υπογράφηκαν τα σχετικά έγγραφα ανάθεσης.

Το έργο θα παρακάμπτει βόρεια το Καρπενήσι από τη θέση “Νεράιδα” πριν τη γέφυρα, θα συνεχίζει ευθεία στο ΤΕΙ Καρπενησίου και το Ξενοδοχείο “Αλεξάνδρα” στα όρια της επέκτασης της περιοχής “Αγίου Γεωργίου” και θα ενώνεται με τον υπάρχοντα δρόμο προς Χιονοδρομικό, μετά τα σπίτια της “Λαγκαδιάς” στην περιοχή “Μύλοι”, στη θέση “Βρύσες”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

“Ξεκινούν οι εργασίες του έργου που αφορά την «Παράκαμψη Εμπορικού Κέντρου και νέα οδική σύνδεση με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου», προϋπολογισμού 1.506.000 ευρώ (με το ΦΠΑ), αφού υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και του εργολάβου - κατασκευαστή. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕ 066), ενώ η μελέτη υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καρπενησίου.

Το έργο αφορά την παράκαμψη του εμπορικού κέντρου Καρπενησίου, μέσω του άξονα των οδών Χαριλάου Τρικούπη - Ζέρβα, καθώς και τη νέα οδική σύνδεση με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, μέσω του άξονα των οδών Δημοκρατίας - Καφαντάρη. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε έκταση 13.000τμ και στοχεύει αφενός στην επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων του κεντρικού αστικού ιστού - με παράλληλη βιώσιμη αστική ανάπτυξη του περιφερειακού τμήματος της πόλης - και αφετέρου στην ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου.”.