Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Με στόχο την υπέρβαση και το Παγκόσμιο της Σουηδίας ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο Ευρυτάνας πρωταθλητής Γιάννης Αντωνίου

Μια αγωνιστική χρονιά γεμάτη με υψηλές φιλοδοξίες και στόχο την καθιέρωση στο κορυφαίο επίπεδο, εκκίνησε για τον πρωταθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου, Γιάννη Αντωνίου, που έλαβε μέρος σε αγώνες Σλάλομ στα βουνά της Αυστρίας.antoniou-giannis-austria-2018-2019-0

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (24-25/11) ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος συμμετείχε σε αγώνα στο Pass Thurn της Αυστρίας, έχοντας μία 18η θέση και μια ακύρωση στο Σλάλομ. Αυτή την περίοδο ο Αντωνίου ξεπερνά σιγά-σιγά έναν μικροτραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για περίπου έναν μήνα και αρχίζει να προσαρμόζεται και να βρίσκει ξανά τη φόρμα του ενόψει της νέας σεζόν.

Ψηλά ο πήχης

Πρόκειται για μια αγωνιστική χρονιά όπου ο πήχης έχει μπει ψηλά από τον 23χρονο πρωταθλητή, μια χρονιά που θα επιδιώξει την υπέρβαση σε ένα πρόγραμμα αγώνων ιδιαίτερα επίπονο και απαιτητικό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διεθνείς αγώνες, ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα και τη μεγαλύτερη διοργάνωση του 2019, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Αντρών-Γυναικών, στο Are της Σουηδίας.

Ο Γιάννης Αντωνίου, που πριν λίγους μήνες ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, στην Τελετή Λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Ν. Κορέας, θα επιδιώξει, παράλληλα, να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο και να αγωνιστεί σε διοργανώσεις Europa Cup και World Cup, συνολικά σε οκτώ (8) αγώνες (έξι και δύο, αντίστοιχα), δίπλα στους καλύτερους χιονοδρόμους παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι ελάχιστοι είναι οι Έλληνες αθλητές που έχουν αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, καθώς ο πολύ σκληρός ανταγωνισμός αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα.

Τώρα, ο Ευρυτάνας πρωταθλητής στοχεύει ψηλότερα από ποτέ, ενώ και η μετάβαση στο κορυφαίο επίπεδο θα αποτελέσει και ένα είδος προσωπικού στοιχήματος για τον ίδιο, μια νέα πρόκληση ανακάλυψης των ορίων και των δυνατοτήτων του.