Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Εν δυνάμει σημαντική αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο, με μπόρες και καταιγίδες στην Ευρυτανία

karpenisi-velouxi-cloudy1

Η… πρώτη πραγματικά καλοκαιρινή εβδομάδα είναι η τρέχουσα για την Ευρυτανία, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας έγινε αισθητή και στα ορεινά του νομού, με το Καρπενήσι να καταγράφει μέγιστη 31,2 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου, η αστάθεια θα επιστρέψει στα ηπειρωτικά και θεωρείται πολύ πιθανή η εκδήλωση βροχών ή/και καταιγίδων -κυρίως την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 4 Ιουλίου, αρχικά η ημέρα θα ξεκινήσει με διαστήματα ηλιοφάνειας, σταδιακά όμως, μετά το μεσημέρι, νεφώσεις θα αναπτυχθούν και θα πυκνώσουν, με αποτέλεσμα τοπικά να θεωρείται πιθανή η εκδήλωση όμβρων. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες θα φθάσουν μέχρι τους 29 βαθμούς. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενούς έντασης.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, οι δείκτες αστάθειας θα είναι αυξημένοι. Ήδη, από νωρίς το πρωί τα σύννεφα θα αρχίσουν να πυκνώνουν και στη διάρκεια της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές, μπόρες και πιθανόν καταιγίδες. Σε τοπικό επίπεδο ίσως τα φαινόμενα καταστούν πρόσκαιρα ισχυρά. Λόγω της τοπικότητας των φαινομένων και του απρόβλεπτου της εποχής, καλό θα ήταν να αποφευχθούν υπαίθριες δραστηριότητες, κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Παράλληλα, ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς. Από ΒΑ διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι.

Μάλλον με άστατο καιρό θα ξεκινήσει και η επόμενη εβδομάδα στην Ευρυτανία· η εδραίωση της καλοκαιρίας δεν έχει έλθει ακόμα.