Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών στην Ευρυτανία, με ισχυρές βροχές στα κατοικημένα & πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά

Οι νοτιάδες και η άνοδος της θερμοκρασίας έλιωσαν τον κύριο όγκο του χιονιού και του πάγου από δρόμους και πεζοδρόμια στο Καρπενήσι και έκαναν πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών.krikellopotamos-broxi1

Στα προσεχή, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και τα πυκνά χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα.

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου περιμένουμε γενικά αυξημένες νεφώσεις στην Ευρυτανία, που μέσα στην ημέρα θα δίνουν μπόρες και βροχές -κυρίως μετά το απόγευμα. Άνεμοι ξανά νοτιοδυτικοί, η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς.

Το τριήμερο Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στην Ευρυτανία θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία, με κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά άνω των 1200μ περίπου. Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής και χιονιού (στα ορεινά) και γι’ αυτό θα πρέπει οι οδηγοί να δείξουν προσοχή στις μετακινήσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-Δ αλλά από την Παρασκευή (25/1) θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει πτώση και τα υψόμετρα χιονοπτώσεων να πέσουν και κάτω από τα 1000μ.

Περισσότερα, στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 23/1/2019