Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Με δύο καιρικά "πρόσωπα" το Σαββατοκύριακο στην Ευρυτανία. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά, γρήγορη η βελτίωση

belouchi-apo-miriki1

Παρελθόν αποτελεί η σύντομη κακοκαιρία που επηρέασε την Ευρυτανία ανήμερα Τσικνοπέμπτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα χιόνια κατέβηκαν ως τα 1000-1100 μέτρα, και πάλι, ωστόσο, δεν είχαν ιδιαίτερη δυναμική. Στα προσεχώς, ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα παρουσιάσει δύο εκφάνσεις, αφού αρχικά περιμένουμε χειμωνιάτικο σκηνικό, που γρήγορα όμως θα δώσει τη θέση του σε καλοκαιρία.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στην ανατολική και κεντρική Ευρυτανία θα αναπτύσσονται νεφώσεις και σποραδικά ίσως εκδηλώνονται -ασθενείς, κατά βάση- χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως περιοχές ανατολικά του Βελουχιού, ωστόσο δεν θα έχουν ένταση και διάρκεια. Πιθανόν θα χιονίσει πρόσκαιρα και στο Καρπενήσι. Βελτίωση περιμένουμε από τις απογευματινές ώρες. Σε ολόκληρο τον νομό, πάντως, το κρύο θα είναι τσουχτερό και οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 4-5 βαθμούς Κελσίου, συνοδεία βοριάδων (ΒΑ).

Αλλιώτικο θα είναι το καιρικό μοτίβο την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Ο καιρός θα «ανοίξει», η λιακάδα θα επιστρέψει, τα -όποια- φαινόμενα θα σταματήσουν παντού και η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο, φθάνοντας τοπικά ως τους 8-9 βαθμούς. Ασθενείς θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι.

Με σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό, ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα. Μένει να δούμε πώς θα κλείσει καιρικά ο Φεβρουάριος -και κυρίως εάν ο Μάρτιος επιφυλάσσει εκπλήξεις στο φινάλε του χειμώνα...