Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

ev media-logo

ΚΑΙΡΟΣ. Με ηλιοφάνεια, βοριάδες & κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσει η εβδομάδα στην Ευρυτανία - 3ήμερη πρόγνωση από τα Ε.Ν.

Ήπιες, εναρμονισμένες με την εποχή, καιρικές συνθήκες επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην Ευρυτανία, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στο Καρπενήσι να μην ξεπερνούν τους 27 βαθμούς· τα βράδια δε, επικρατεί σχετική ψύχρα. Στα προσεχή, η ηλιοφάνεια και οι ευχάριστες (τουλάχιστον στη διάρκεια της ημέρας) θερμοκρασίες θα διατηρηθούν.iliovasilema-stenoma1

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, θα επικρατήσει ηλιόλουστος καιρός από το πρωί. Οι βοριάδες (ΒΑ) θα επιμείνουν αλλά δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία νωρίς το απόγευμα θα φθάσει ως τους 27 βαθμούς (κατά μέσο όρο). Απαραίτητα τα πανωφόρια μόλις δύσει ο ήλιος.

Αντίστοιχα, καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε -και- για την Πέμπτη 22 Αυγούστου, καθώς η λιακάδα θα διατηρηθεί (λίγα μόνο σύννεφα τοπικά) και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, με τα θερμόμετρα να δείχνουν ως 28-29 βαθμούς. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βορειοανατολικοί (ΒΑ) άνεμοι, ξανά σχετική ψύχρα το βράδυ.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, ο καιρός θα διατηρηθεί πανομοιότυπος. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στο σύνολο του νομού, όπως, όμως, και οι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι –τοπικά ως 6 Μποφόρ. Προσοχή απαιτείται για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών. Έως 28 βαθμούς η θερμοκρασία.