Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στην Ευρυτανία. Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, βροχές και καταιγίδες, φέρνει η «Βικτώρια»

krikellopotamos-broxi1

Γεγονός είναι, από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (12/11), η επιδείνωση του καιρού στο ν. Ευρυτανίας. Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά προκαλεί ήδη ισχυρά φαινόμενα, αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά στα δυτικά ηπειρωτικά.

Στην Ευρυτανία, από τις μεσημβρινές ώρες εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Απόψε αργά το βράδυ και τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/11) αναμένεται μάλιστα ενίσχυση της κακοκαιρίας και έντονα καιρικά φαινόμενα. Προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (13/11) και μετά τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα κινηθούν ακόμα πιο ανατολικά πλήττοντας σταδιακά και τμήματα όπως η ανατολική Μακεδονία, Θράκη, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά (και Αττική), η Εύβοια. Στην Ευρυτανία η κακοκαιρία θα διατηρηθεί και θα δίνει κατά διαστήματα φαινόμενα με ένταση και διάρκεια.

Έκτακτο από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ αναφέρει τα εξής, σε έκτακτο δελτίο της:

"Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης (12-11-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (12-11-2019)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες η δυτική, η νότια Πελοπόννησος και τη νύχτα η δυτική Μακεδονία.

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (13-11-2019)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι
Σποράδες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη. Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα".

Αναλυτικά πρόγνωση για την πορεία του καιρού, στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 13/11/19