Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

ΚΑΙΡΟΣ. Παρελθόν οι μπόρες στην Ευρυτανία, εδραιώνεται σκηνικό καλοκαιρίας με ηλιοφάνεια & ικανοποιητικές θερμοκρασίες

kaliakouda-apo-roska

Από σχετικά έντονη αστάθεια χαρακτηρίστηκε η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου (και) στην Ευρυτανία, όπου εκδηλώθηκαν απογευματινές βροχές και καταιγίδες· δεν έλειψαν δε και τα μικροπροβλήματα. Το καιρικό σκηνικό, πάντως, πορεύεται προς ομαλοποίηση και τις επόμενες ημέρες η καλοκαιρία θα λάβει ξανά τα ηνία μέχρι… νεοτέρας. Σε φυσιολογικά επίπεδα θα κινηθούν οι θερμοκρασίες.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στο σύνολο του νομού, με τις -όποιες- νεφώσεις να έχουν τοπικό χαρακτήρα, μη ικανές να δώσουν φαινόμενα. Έως 24 βαθμούς θα δείξουν τα θερμόμετρα, με τους ανέμους να πνέουν από ΒΑ δ/νσεις.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου, το σκηνικό εδραίωσης του καλοκαιριού θα διατηρηθεί, καθώς οι συνθήκες θα είναι ηλιόλουστες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μικρή άνοδο θα καταγράψει η θερμοκρασία (έως 26cοι μέγιστες), συνοδεία βοριάδων (ΒΑ).

Αίθριο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένουμε και για το Σάββατο 11 Ιουλίου (από 16 έως 28cη διακύμανση), ενώ την Κυριακή (12/7) η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα λίγο (τοπικά 30άρια), αν και κατά τόπους φαίνεται πως οι νεφώσεις και η πιθανότητα παροδικής αστάθειας θα επιστρέψουν.