Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του στεγασμένου ταινιόδρομου αρχαρίων χιονοδρόμων στο Βελούχι, του μοναδικού στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε η εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εποπτεύει η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και αναβαθμίζει σημαντικά τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Βελούχι.-93990088

Το έργο χρηματοδοτείται από το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΕΔ) της Στερεάς Ελλάδας για την Ευρυτανία και εντάχθηκε ως υποέργο σε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα επενδύσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο, ύψους περίπου 5,35 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επίσης την πλήρη αναβάθμιση του Σαλέ με 2,75 εκατ. ευρώ -έργο που έχει ήδη προκηρυχθεί- και την εγκατάσταση μηχανισμού τεχνικής χιόνωσης με 1,1 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην πλήρη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου και περιλαμβάνει: τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αναβατήρων καθώς και την εγκατάσταση ενός καινούριου ταινιόδρομου αρχαρίων χιονοδρόμων με προστατευτικό σκέπαστρο  - τούνελ μήκους 80 μέτρων, μοναδικού στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη κατασκευή βρίσκεται προς την ολοκλήρωσή της, όπως δείχνουν και οι σχετικές φωτογραφίες.

Ικανοποίηση στην Π.Ε

"Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο του εκσυγχρονισμού των αναβατήρων του Χιονοδρομικού μας Κέντρου με την εγκατάσταση του ταινιόδρομου 80 μέτρων τύπου baby -lift με προστατευτικό σκέπαστρο. Επενδύουμε στην ανάπτυξη του χειμερινού μας τουρισμού.", σημείωσε για το έργο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, που βρέθηκε στο Χ.Κ στο Βελούχι.

6-0

"Ολοκληρώνονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για την εγκατάσταση του πρώτου στεγασμένου ταινιοδιαδρόμου στην Ελλάδα. Ενα μοναδικό στολίδι που ενισχύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του χιονοδρομικού μας... Το στρατηγικό σχέδιο αναβάθμισης του Χ.Κ. Καρπενησίου που καταρτίσαμε ως Περιφερειακη Αρχή παίρνει σάρκα και οστά, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε... Μπράβο σε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια!", δήλωσε με τη σειρά του ο περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Φακίτσας, σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα.

-93984848

Επίσης, προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση ενός καινούριου περιστροφικού Καρουζέλ χιονοδρόμων, την προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων πιστών, υλικών σήμανσης και ασφάλειας πιστών και ειδικού εξοπλισμού για τη δημιουργία πάρκου δραστηριοτήτων παιδιών στο χιόνι.

Τέλος, μεταξύ άλλων, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού πίνακα κατάστασης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, με χάρτη πιστών και εγκαταστάσεων, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έκδοσης, διαχείρισης και ελέγχου εισιτηρίων τεχνολογίας RFID, καθώς και δημιουργία δικτύου μικροφωνικών εγκαταστάσεων.

-93984848

-94189224

-93985408

ΦΩΤΟ: Θανάσης Μπίκας