Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Ενημερωτική ημερίδα για τα Αιολικά και τα Υδροηλεκτρικά θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι το Σάββατο (15/12) - Το πρόγραμμα

Ο Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών «Ο Αι Γιάννης ο Θεολόγος», Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επινιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου, ο Σύλλογος Απεραντίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι»,  ο Σύλλογος Απανταχού Κρικελλιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος»,  ο Πεζοπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων  και η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του ευρυτανικού περιβάλλοντος, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αιολικά και υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη. Υπάρχει επιλογή, η Αειφόρος ανάπτυξη για τον τόπο μας».aioliko-parko-arxeio1

 

«Καλούμε κάθε Ευρυτάνα και κάθε συλλογικότητα του νομού μας, να συμμετέχει για να ενημερωθεί και να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε να υπερασπιστούμε από την καταστροφή και την υποβάθμιση του ευρυτανικό τοπίου, σημαντικού μοχλού ανάπτυξης του τόπου μας», σημειώνεται.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καλωσόρισμα - έναρξη

Λεωνή Θανασούλα, ιστορικός, πρόεδρος του Ελλ. Σχολείου Προυσού: «Αιολικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις-Υδροηλεκτρικά στην Ευρυτανία: προκλήσεις και επιλογές»

Σταύρος Αλεξανδρής, αναπληρωτής καθηγητής τομέας Υδάτινων Πόρων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Ο άνθρωπος αλλάζει το κλίμα; Ένα αφήγημα καταστροφολογίας»

Δημήτρης Παυλάκης, χημικός μηχανικός, Σύμβουλος Επενδυτικής Τραπεζικής «Αιολικά και άλλες λεγόμενες ΑΠΕ. Θολά σημεία και σκοπιμότητες»

Μανώλης Κοπανάκης, μηχανολόγος μηχανικός, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε Καρπενησίου «Αιολική ισχύς και περιβαλλοντικές επιπτώσεις»

Γιώργος Καραβίδας, νομικός Α.Π.Θ, Υποστράτηγος Ε.Α Νομικού Σώματος Εν. Δυν: «Μικρά υδροηλεκτρικά: Αξίζει το καταστροφικό εγχείρημα;»

Βασιλική Λάππα, δασκάλα, φοιτήτρια ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας: «Η κοινωνία των πολιτών και ο ρόλος της στην τοπική ανάπτυξη»

Αντρέας Παπαδόπουλος, καθηγητής Τμήματος Δασοπονίας & Δ.Φ.Π ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας: «Το Ευρυτανικό Περιβάλλον και η ανάγκη για οικοανάπτυξη και διαχείριση με όρους προστασίας της φύσης και του τοπίου»

Ερωτήσεις-απαντήσεις, τοποθετήσεις. Την εκδήλωση συντονίζει ο Θωμάς Κώτσιας.