Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Άνοιξε η αυλαία του Πολιτιστικού. Θεατρικό τριήμερο με την «Πινακοθήκη των Ηλιθίων», την Παρασκευή 14, Σάββατο 15 & Κυριακή 16/12

Το βράδυ της Παρασκευής (14/12) έγινε η πρεμιέρα του νέου έργου της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου.politistikos-tsiforos-proba1-0

Φέτος η κα Βασιλική Σταμάτη, παρουσιάζει το έργο του Νίκου Τσιφόρου«Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων», εντάσσοντάς την στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καρπενησίου.

Το έργο θα παιχτεί για τρεις μέρες στο Συνεδριακό Κέντρο, την Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Η ώρα έναρξης είναι στις 20.00 το βράδυ. Το εισιτήριο είναι 3 ευρώ για όλους και τα έσοδα θα πάνε στον Πολιτιστικό Σύλλογο για τις ανάγκες του.

Τι θα δούμε

Το έργο αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα και ανέβηκε το 1944 από τον θίασο του Δημήτρη Χορν και της Μαίρης Αρώνη στο θέατρο Ακροπόλ, ενώ παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά το 1955 από το θίασο Τιτίκας Νικηφοράκη - Νίκου Χατζίσκου και έκτοτε συνεχίζει να ανεβαίνει από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους συνεχώς.

Όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα, πρόκειται για μια κωμωδία σε τρεις πράξεις που «ξεκινάει από την απλή και χαρούμενη αρχή της πανανθρώπινης ηλιθιότητας και δημιουργεί μιαν εύθυμη ατμόσφαιρα, καλώντας τους πολιτισμένους να φιλοσοφήσουν μέσα από τα γελαστά λόγια της», όπως επεσήμανε ο ίδιος ο συγγραφέας. Αν και κωμωδία, το έργο έχει ως στόχο να προσφέρει διδάγματα στον θεατή.

Η παράλληλη δράση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, το χιούμορ, η φαντασία και τα συνεχή απρόοπτα κρατούν σε αγωνία τον θεατή. Οι έννοιες χρήμα, συμφέρον, έρωτας, ηλιθιότητα διαπλέκονται στο έργο και ανάλογα με το ποια έννοια επικρατεί σε κάθε σκηνή του διαμορφώνεται η εξέλιξη της υπόθεσης. Ασφαλώς, το έργο προσφέρεται για προβληματισμό και δίνει αρκετά ερεθίσματα για συζήτηση.

Φέτος η ομάδα έχει σταθεροποιήσει τον αριθμό των ερασιτεχνών ηθοποιών μετά την περσινή της ανανέωση και η παράσταση έχει πολλή κίνηση, μεγάλη ζωντάνια και πλήθος σκηνικών που προκαλούν την άμεση συμμετοχή των θεατών και προσφέρουν άφθονο γέλιο.

Για μια ακόμη φορά, η Θεατρική Ομάδα της πόλης μας, αναλαμβάνει να μας προσφέρει ουσιαστική ψυχαγωγία και είναι ευκαιρία για όλους μας να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια διασκεδάζοντας και συμμετέχοντας.

47398218 2277037305664274_5149958223637250048_n

(Οι φωτογραφίες από την πρόβα είναι του Σπύρου Τσιούρη)