Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Με παιχνίδι κι αναρρίχηση εγκαινιάστηκε ο νέος στεγασμένος πολυχώρος για παιδιά στο παλαιό ΚΤΕΛ

Με μια όμορφη γιορτή, αφιερωμένη στα παιδιά, εγκαινιάστηκε, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, ο νέος Στεγασμένος Πολυχώρος του δήμου Καρπενησίου στο παλαιό ΚΤΕΛ, πάνω από την κεντρική πλατεία.1-0

Εκεί, αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές, ενώ με την καθοδήγηση μελών του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης. Η παιδική χαρά διαθέτει τεχνητή πίστα αναρρίχησης (σχεδιάστηκε με τη συμβολή του ΕΔΣΕ), ωστόσο, όπως είναι λογικό, για λόγους ασφαλείας δεν θα είναι διαθέσιμη προς χρήση από τα παιδιά σε καθημερινή βάση -παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις/εκδηλώσεις.

Στα εγκαίνια του Πολυχώρου βρέθηκε και ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, που έκανε λόγο για την υλοποίηση ενός «πολύ μεγάλου ‘στοιχήματος’» για τον δήμο και δήλωσε υπερήφανος που ένα έργο αντιστήριξης μετατράπηκε σε χώρο διασκέδασης και παιχνιδιού για τα παιδιά.

Το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση παιδικής χαράς στον χώρο του πρώην ΚΤΕΛ» χρηματοδοτήθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» και στοίχισε 203.700 ευρώ (με ΦΠΑ). Η δημοπράτησή του έγινε πριν από… 3,5 χρόνια (το καλοκαίρι του 2015) και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Α. Μητρογιάννης & ΣΙΑ Ε.Ε.». Η ολοκλήρωση του έργου έγινε ύστερα από διαδοχικές παρατάσεις -που αιτούνταν ο εργολάβος και ενέκρινε το ΔΣ του δήμου.

Διαθέτει σύγχρονα όργανα παιχνιδιού, συνθετικό πλαστικό τάπητα, παγκάκια κ.α., καθώς και -όπως αναφέρθηκε- τοίχο αναρρίχησης. Για την ασφάλεια των παιδιών έχει τοποθετηθεί περίφραξη και πλέξιγκλας.

2-1

3-2

4-3

6-5

7-6

8-7

5-4