Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ο Γιάννης Αντωνίου σε αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ

Ανάμεσα στις πολλές αγωνιστικές του υποχρεώσεις, ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου μίλησε (μέσω βιντεοκλήσης) στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ 'Sportify'.antoniou-spotify1-0

 

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η φετινή προετοιμασία κύλησε αρκετά καλά και πως ήδη, εδώ και έναν μήνα, βρίσκεται σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ως σημείο αναφοράς της σεζόν ξεχώρισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Are της Σουηδίας. Στόχος του εκεί, να προκριθεί στον τελικό και να πετύχει μια όσο το δυνατόν καλύτερη επίδοση, δίπλα στην ελίτ του παγκόσμιου σκι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως το σκι είναι ένα άθλημα που απαιτεί συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό (κυρίως στην Αυστρία) για προετοιμασία (γεγονός που αποτελεί μειονέκτημα για τους Έλληνες αθλητές), ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κορυφαία του στιγμή, τη συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στη Ν. Κορέα.

Ως παιδί, τόνισε, δοκίμασε πολλά αθλήματα (παιδί ανθρώπων του αθλητισμού, γαρ), ωστόσο το σκι ήταν το σπορ που τον «κράτησε». Περιέγραψε, κατόπιν, το καθημερινό -και απαιτητικό- πρόγραμμα των προπονήσεών του και έκανε λόγο για ένα πολυέξοδο σπορ, που -παρά την ενίσχυση από την ομοσπονδία- απαιτεί θυσίες οικονομικές θυσίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Γ. Αντωνίου στο Spotify (από το 08:30 και έπειτα)