Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα, για τον Παύλο Μπακογιάννη, με αφορμή τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση - αφιέρωμα που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στον Παύλο Μπακογιάννη, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα (30) χρόνων από τη δολοφονία του. Φίλοι, γνωστοί του και, από την πλευρά της οικογένειάς του, η κόρη του Αλεξία, μίλησαν με θερμά λόγια για το ήθος και τον επαγγελματισμό του Παύλου Μπακογιάννη, τόσο στην εκπομπή του ελληνόφωνου προγράμματος της Ραδιοφωνίας της Βαυαρίας, στο «Βήμα» και το περιοδικό «ΕΝΑ», όσο και στη μετέπειτα πολιτική του σταδιοδρομία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, «…όπου πέρασε, άφησε το στίγμα του».eshea-bakogiannis6-6

Στη διορατικότητά του και την τιμιότητά του στάθηκε η κόρη του Π. Μπακογιάννη, Αλεξία, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο πατέρας της ήδη από το 1978 έλεγε ότι «ελευθερία του Τύπου σημαίνει ελευθερία για 15 πλούσιους ανθρώπους να διαδίδουν τη γνώμη τους». 

Φανερά συγκινημένη, πρόσθεσε πως «ζηλεύει λίγο τους ομιλητές», γιατί η ίδια και ο αδελφός της, αν κάτι θέλανε, ήταν λίγο ακόμα χρόνο μαζί του - να έχουν περισσότερες αναμνήσεις από τον πατέρα τους.


Το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση

 

Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και γιος του Παύλου, Κώστας Μπακογιάννης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, ο πρ. πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, βουλευτές, πολιτευτές κ.α.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Αντωνιάδου έδωσε εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ μια ταυτότητα-μέλους στον Παύλο Μπακογιάννη, την οποία παρέλαβε η κόρη του, Αλεξία.

Μίλησαν για τον Ευρυτάνα δημοσιογράφο και πολιτικό, οι: Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας, μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, Ελένη Τορόση, συγγραφέας, Γιάννης Βλαστάρης, δημοσιογράφος και Μίμης Ανδρουλάκης, δημοσιογράφος, συγγραφέας.

eshea-bakogiannis3-2

eshea-bakogiannis7-7

eshea-bakogiannis5-4

Πηγή: Ευρυτανικά Νέα με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μ.Κιάου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ