Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Απόκριες στο Καρπενήσι. Συναυλία με τους «Kings» στην πλατεία, κάψιμο Καρνάβαλου και στριτ πάρτι. Όσα ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα

Από την Τσικνοπέμπτη (28/2) έως και την Καθαρά Δευτέρα θα διαρκέσει το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Καρπενησίου για τις Απόκριες.kings-apokries1-0

Η λογική του προγράμματος βασίζεται στην εμπειρία προηγούμενων ετών, εμφανής είναι ωστόσο και η προσπάθεια για νέες, φρέσκιες «πινελιές», όπως δηλώνει στα «Ευρυτανικά Νέα» και η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Σοφία Ζαλοκώστα.

Τσικνοπέμπτη στον δρόμο

Αρχικά, ο δήμος φέτος θα το… «τσικνίσει», καθώς τιμώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης (28 Φεβρουαρίου) θα στήσει από το πρωί (11.00) ψησταριές στον χώρο μπροστά από το ΚΑΠΗ, δίπλα από την πιάτσα ΤΑΧΙ, προσφέροντας δωρεάν ψητά κρέατα, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική.

Βραδιά για τη Γυναίκα

Εξάλλου, στις 2 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο (20.00), στο Συνεδριακό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Βραδιά έμπνευσης για τη Γυναίκα». Κατά τη διάρκειά της, θα μιλήσουν, από τον χώρο του Αθλητισμού, η Νέρι Νιανγκουάρα, κολυμβήτρια και ολυμπιονίκης, και από τα Γράμματα η συγγραφέας Μαρία Μουστοπούλου. Ακόμα, μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια αφιερωμένα στις γυναίκες θα παρουσιάσει η Λουκία Βαλάση.

Κυριακή Αποκριάς & Κούλουμα

Ύστερα από αρκετές διαβουλεύσεις και συζητήσεις, οι άνθρωποι του Δήμου κατέληξαν στο ελληνικό ποπ συγκρότημα KINGS για την κεντρική συναυλία την Κυριακή της Αποκριάς (10 Μαρτίου), στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.

Η τριμελής μπάντα, που πρωτοεμφανίστηκε το 2012, θα ανέβει στη σκηνή γύρω στις 17.00 το απόγευμα και μετά το τέλος της συναυλίας ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά (στις 19.30).

Στην πλατεία θα προσφέρονται ψητά λουκάνικα, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει στριτ πάρτι στη Ζηνοπούλου με γκεστ σταρ στην επιλογή μουσικής τη ραδιοφωνική παραγωγό Ράνια Κωστάκη.

Την παραμονή της Αποκριάς (9/3) προγραμματίζονται εκδηλώσεις για παιδιά σε πλατεία και συνεδριακό.

Η Καθαρά Δευτέρα (11/3) θα γιορταστεί με σαρακοστιανό γλέντι στην κεντρική πλατεία, με χορό (από τον Πολιτιστικό), παραδοσιακά τραγούδια και νόστιμα εδέσματα.