Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Χιονοπτώσεις στα κεντρικά & ανατολικά της Ευρυτανίας δίνει η «Ωκεανίς». Απαραίτητες οι αλυσίδες σε πολλά σημεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/2), η νέα επιδείνωση του καιρού στην Ευρυτανία. Από νωρίς το πρωί χιονίζει, κατά διαστήματα πυκνά, στα κεντρικά –και κυρίως- στα ανατολικά τμήματα του νομού, με τη θερμοκρασία σε σημαντική πτώση -ήδη κάτω από το μηδέν.5-5

Με αλυσίδες

Μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας και των δήμων επιχειρούν από πολύ νωρίς ώστε να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Σε σημεία του επαρχιακού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, που οπωσδήποτε θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι οδηγοί που θα κινηθούν στα όρια της Ευρυτανίας. Διακοπή κυκλοφορίας έχει γίνει στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου:

-Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας, από 5ο έως 8ο χλμ (Σήραγγα Τυμφρηστού)

-Ε.Ο. Καρπενησίου-Αγριίου από 6ο έως 12ο χλμ (Μπαγασάκι)

-Π.Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας από 8ο έως 12ο χλμ (Ράχη Τυμφρηστού)

-Επ.Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας από 12ο έως 40ο χλμ.

-Επ.Ο. Καρπενησίου –Προυσού – Αγρινίου από 35ο έως 45ο χλμ (Αραποκέφαλα)

-Επ.Ο. Καρπενησίου - Φουρνά από 12ο έως 22ο χλμ (Βράχος)

-Επ.Ο. Φουρνά - Καρδίτσας Όρια Νομών- Θέση "Ζαχαράκη"

-Επ.Ο. Καρπενησίου –Στενώματος από 3ο έως 19ο χλμ.

-Επ.Ο. Καρπενησίου – Σελλών- Αγ. Βλαχέρνας από 8ο έως 25ο χλμ. 

Τα πιο έντονα φαινόμενα εντοπίζονται, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κακοκαιρίας, στα ανατολικά του νομού, προς Ράχη Τυμφρηστού, δρόμο προς Κρίκελλο-Φουρνά κλπ, όπου επικρατούν συνθήκες χιονοθύελλας· εκεί εστιάζεται πρωτίστως και η προσπάθεια των εκχιονιστικών.

Στην πόλη του Καρπενησίου, ξανά, όσο πιο ανατολικά, τόσο πιο έντονη η κακοκαιρία· ήδη, στις γειτονιές του Προφήτη Ηλία καταγράφεται χιονόστρωση. Η θερμοκρασία στις 12.30 το μεσημέρι είναι στον -1 βαθμό, με την πραγματική αίσθηση όμως στους… -6 βαθμούς –λόγω ισχυρών βοριάδων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η «Ωκεανίς» θα δίνει χιόνια καθόλη τη διάρκεια του Σαββάτου στην Ευρυτανία, αλλά και την Κυριακή (24/2), με βαθμιαία, ωστόσο, τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και ο παγετός, σε συνδυασμό με το χιόνι, θα απαιτεί πολλή προσοχή από οδηγούς και πεζούς.

1-0

2-1

3-2

4-3

Για οτιδήποτε νεότερο, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση…