Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Χιονιάς από τα παλιά στην Ευρυτανία, έως και 1μ χιόνι στον Άγ. Νικόλαο, πολύ δύσκολη η κίνηση στο Καρπενήσι, ΠΑΝΤΟΥ με αλυσίδες

Επί ένα 24ωρο χιονίζει ασταμάτητα στην Ευρυτανία. Η κακοκαιρία που ενέσκηψε στον νομό από το πρωί του Σαββάτου (23/2) έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, καθώς οι ποσότητες του χιονιού είναι τέτοιες που καθίσταται σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπιστούν άμεσα.

karpenisi10-13

--Σε ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ.

--ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ έχει γίνει στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο (βρίσκεται φυσικά σε αναστολή) και στη θέση Βράχος, προς Φουρνά.

Στον Άγιο Νικόλαο το χιόνι ξεκινά από τα 70 εκ. και φθάνει έως και το 1 μέτρο, με κατοίκους και επισκέπτες να δυσκολεύονται να βγουν ακόμα και από τα σπίτια τους. Στο Καρπενήσι τα «ανεμοσούρια» έχουν ως αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι δύσκολη· κάθε μετακίνηση έχει καταστεί σχεδόν απαγορευτική, αφού τα αυτοκίνητα βρίσκονται «θαμμένα» κάτω από μισό και πλέον μέτρο χιόνι.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων επιχειρούν από χθες και δίνουν έμφαση στο να διατηρηθεί ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο και οι προσβάσεις από και προς το Καρπενήσι.

Τις επόμενες ώρες θα ληφθεί, άλλωστε, απόφαση για τη λειτουργία (ή μη) των σχολικών μονάδων του νομού.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας προς Αθήνα.

"Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και των πολύ ισχυρών ανέμων και παρόλο την προσπάθεια που καταβάλλεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, η κατάσταση των δρόμων είναι επικίνδυνη χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καρπενησίου.


agios-nikolaos1-0

agios-nikolaos2-1

agios-nikolaos3-2

Στον Άγιο Νικόλαο (Λάσπη) το χιόνι φθάνει και το 1 μέτρο (πηγή: Γιώργος Χαντζόπουλος, "Λίθος")

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

karpenisi1-3

karpenisi1-3

karpenisi1-3

karpenisi1-3

karpenisi1-3

karpenisi1-3

karpenisi1-3

karpenisi8-10

karpenisi9-12

karpenisi10-13

karpenisi11-14

karpenisi12-15

karpenisi17-0

karpenisi18-1

karpenisi13-16

karpenisi13-16

karpenisi13-16

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...