Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Θρίαμβος Γκούρλια στα χιονισμένα Τρίκαλα. Νίκησε στα 10 χιλιόμετρα και… έγραψε ιστορία ο Ευρυτάνας αθλητής

Με χρυσά γράμματα έγραψε ο καταγόμενος από την Ευρυτανία δρομέας Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου) το όνομά του στην ιστορία του πανελληνίου πρωταθλήματος σε ανώμαλο δρόμο.gkourlias-markos-trikala-snow1

Ο εξαιρετικός αθλητής κέρδισε την Κυριακή (24/2) στα 10χλμ στα χιονισμένα Τρίκαλα και έγραψε ιστορία αφού έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας (το έχει κάνει στο παρελθόν ο Χρήστος Παπαχρήστος) όλων των εποχών που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Ο 24χρονος αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη, που έλκει την καταγωγή του από τη Γρανίτσα και το Συγκρέλο (το γένος Μπόκα), διένυσε την απόσταση σε 30.53 και δεν άφησε περιθώριο στον έμπειρο -και νικητή του 2018- Κώστα Γκελαούζο (ΠΑΟ), που ακολούθησε με 31.19. Ο Γκούρλιας με τη του νίκη έφτασε στις επτά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Την τριάδα στους άνδρες συμπλήρωσε ο Δήμος Μαγγίνας (ΑΟ Μυκόνου) με 31.20.

«Οι συνθήκες μπορεί να ήταν δύσκολες, ωστόσο ήταν ιδανικές για αγώνα ανωμάλου. Είμαι χαρούμενος με την νίκη μου. Ευχαριστώ την ομοσπονδία για τη βοήθεια μου που μου παρέχει. Το καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, όπου όλοι θα παλέψουμε για την παραμονή της χώρας στη Σούπερ Λίγκα», είπε ο Μάρκος Γκούρλιας.

(φωτο: stamina.gr)