Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Παράταση μεν, μικρή δε, για το Κτηματολόγιο στην Ευρυτανία. Μέχρι πότε μπορείτε να δηλώσετε τα ακίνητά της

ktimatologio-grafeio-karpenisi-0

Η παράταση στην υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο στην Ευρυτανία ήταν καθολικό αίτημα όλων, κατοίκων της Ευρυτανίας, ετεροδημοτών, ομογενών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη (13/3) από τη διοίκηση του Ελληνικού Κτηµατολογίου αποφασίστηκε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας έως την Παρασκευή 3 Μαΐου σε επτά περιφερειακές ενότητες, μεταξύ αυτών και η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ (Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία, οι υπόλοιπες).

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις ανωτέρων περιοχές  άρχισε στις 17/12/2018 και λήγει στις 3 Μαΐου για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18 Ιουνίου 2019 για τους κατοίκους του εξωτερικού. Μέχρι στιγμής, το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών χαρακτηρίζεται μάλλον υποτονικό.

Η παράταση θεωρείται μάλλον σύντομη, καθώς, ειδικά όσον αφορά στους Ευρυτάνες ομογενείς, η καταληκτική ημερομηνία της 18/6/19 μάλλον δεν εξυπηρετεί να συνδυάσουν ένα πιθανό ταξίδι της Ελλάδας με τη διευθέτηση των υποθέσεων τους.

Υπόχρεοι δηλώσεων

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:
Α) ΑΓΡΑΦΩΝ
Β) Από τον Δήμο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΗΣ, ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΑΛΕΣΤΙΩΝ, ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ (ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΟΥ), ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΒΕΛΩΤΩΝ, ΒΟΥΤΥΡΟΥ, ΒΡΑΧΑΣ, ΔΕΡΜΑΤΙΟΥ, ΔΟΜΙΑΝΩΝ, ΔΟΜΝΙΣΤΗΣ, ΕΣΩΧΩΡΙΩΝ, ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥ, ΚΑΡΙΤΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, ΚΑΤΑΒΟΘΡΑΣ, ΚΛΕΙΣΤΟΥ, ΚΡΙΚΕΛΛΟΥ, ΜΕΣΟΚΩΜΗΣ, ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΜΥΡΙΚΗΣ, ΝΟΣΤΙΜΟΥ, ΠΑΠΠΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΠΡΟΥΣΟΥ, ΡΟΣΚΑΣ, ΣΑΡΚΙΝΗΣ, ΣΕΛΛΩΝ, ΣΤΑΒΛΩΝ, ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΤΕΝΩΜΑΤΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ, ΣΥΓΚΡΕΛΛΟΥ, ΤΟΡΝΟΥ, ΦΙΔΑΚΙΩΝ, ΦΟΥΡΝΑΣ, ΧΕΛΙΔΟΝΟΣ, ΧΟΧΛΙΑΣ και ΨΙΑΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

 

Καρπενήσι: Χαρ. Τρικούπη 43, Τ.Κ. 36100

Τηλέφωνο: 22370 23200

Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30

Άνοιξε το κεντρικό Γραφείο στο Γαλάτσι

Στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της συλλογής δηλώσεων οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για ό,τι αφορά τη διαδικασία δήλωσης της ακίνητης περιουσίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα τέλη κτηματογράφησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους και φυσικά, να εντοπίσουν τα ακίνητά τους στους ψηφιακούς χάρτες του Κτηματολογίου και να υποβάλλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας τους.

Το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης είναι στελεχωμένο με έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη (δικηγόρους και τοπογράφους μηχανικούς) τα οποία θα παρέχουν διαρκώς και δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες. Το ωράριο λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης είναι: από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 16:00 και την Τετάρτη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 20:00.