Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Παράταση απασχόλησης για τους δασεργάτες. Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τους 8 + 8 μήνες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Στο Εθνικό Τυπογραφείο δημοσιεύτηκε, πριν λίγες ημέρες, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την παράταση ισχύος του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στην αντιπυρική προστασία των δασών της χώρας.dasarxeio11111

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι ωφελούμενοι της δράσης (5.066 άτομα) θα παραμείνουν στο πρόγραμμα και μετά τη λήξη του για 8 + 8 μήνες. Στην απόφαση αναφέρονται και οι νέες αποδοχές των ωφελούμενων, βάσει την αύξησης του κατώτατου μισθού, που ανέρχονται σε 546 ευρώ/μήνα καθαρά.

Η απόφαση για επέκταση - παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας είχε «κλειδώσει» και απέμενε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες. Τα συναρμόδια υπουργεία έκριναν ως αναγκαία την απόφαση αυτή με τη λογική ότι οι εν ενεργεία απασχολούμενοι θα ήταν πιο χρήσιμοι και παραγωγικοί κατά τους θερινούς μήνες.

Όπως έγραφαν τα «Ευρυτανικά Νέα», συνολικά 77 άτομα απασχολούνται στα Δασαρχεία Καρπενησίου και Φουρνά στο πλαίσιο του προγράμματος πυροπροστασίας. Οι συμβάσεις τους επρόκειτο να ολοκληρωθούν τον τρέχοντα μήνα (Μάρτιο), ωστόσο πλέον, θα πάρουν παράταση για διάστημα οκτώ μηνών, μέχρι και το επόμενο φθινόπωρο.