Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης στη Στερεά, στη θέση του Χρήστου Δημητρίου

Κυρώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, οι τελικοί, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αξιολογικοί πίνακες επιλογής υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.mpeniata dimitriou1

Η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας είναι η κα Ελένη Μπενιάτα, η θητεία της οποίας λήγει τον Ιούλιο του 2022. Αντικαθιστά τον Χρήστο Δημητρίου, που υπηρέτησε στη θέση αυτή από το 2015.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς δόθηκε στη δημοσιότητα και η μοριοδότηση όλων των υποψηφίων. Σε μικρή απόσταση από τη νέα Διευθύντρια βρέθηκε ένας γνώριμος στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ευρυτανίας άνθρωπος, ο Αθανάσιος Τσαπρούνης, τέως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανία, θέση που υπηρέτησε για 8 χρόνια.

Σε αποχαιρετιστήρια επιστολή που εστάλη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των νομών της Στερεάς Ελλάδας, ο αποχωρήσας κ. Δημητρίου παραθέτει όσα είχε πει στον χαιρετισμό του πριν τέσσερα χρόνια: «Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο κάθε εκπαιδευτικός και το κάθε στέλεχος της εκπαίδευσης δεν αποκτά αξία, κύρος, αναγνώριση και αποδοχή εξαιτίας της θέσης που κατέχει από την καρέκλα, αλλά από το έργο και τη δράση του, τη διάθεση και το όραμα, τις δημοκρατικές και συναινετικές διαδικασίες που εφαρμόζει, το προσωπικό παράδειγμα, τις πρωτοποριακές ιδέες και σκέψεις που ενεργοποιεί, τις ανθρώπινες σχέσεις, την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναγνώριση της προσφοράς των άλλων».

Στην ίδια επιστολή κάνει έναν απολογισμό των ενεργειών του, ενώ ευχαριστεί τους εξαιρετικούς, όπως αναφέρει, συνεργάτες του που υποστήριξαν από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι και σήμερα. Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.