Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Παράταση του Κτηματολογίου ζητά ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος. Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος (έντυπη)

Ο Κώστας Κοντογεώργος, με αναφορά του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σταθάκη, εξηγεί τους αντικειμενικούς λόγους που πρέπει το υπουργείο να λάβει σοβαρά υπόψη του και να αποφασίσει την παράταση της εφαρμογής του Κτηματολογίου στην Ευρυτανία, τουλάχιστον μέχρι τέλους Ιουλίου 2019.kontogeorgos-201611

Ο βουλευτής Ευρυτανίας, με την αναφορά του προς τον υπουργό, μεταφέρει το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας,  όπως αυτό έχει εκφραστεί και μέσα από δημοσιεύματα των "Ευρυτανικών Νέων" (καθώς παρακολουθούμε στενά το θέμα), ότι  απαιτείται άμεσα να δοθεί νέα παράταση πέραν αυτής που ήδη έχει δοθεί (μέχρι 3 Μαΐου όπως έγραψαν τα ΕΝ).

Η παράταση εφαρμογής του Κτηματολογίου στην Ευρυτανία είναι απαραίτητη και για τους κατοίκους εξωτερικού, καθώς είναι πολύ δύσκολο χιλιάδες Ευρυτάνες που ζουν στο εξωτερικό να βρεθούν στην Ευρυτανία, ώστε να  τακτοποιήσουν τα του Κτηματολογίου. Αποτελεί "κραυγή" λογικής, η παράταση. 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Η αναφορά του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργου έχει ως εξής:

"ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Γεώργιο Σταθάκη

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας εφαρμογής Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας


Κύριε Υπουργέ,

Η εφαρμογή του Κτηματολογίου στις ορεινές περιοχές της χώρας μας και ειδικά στην περιοχή της Ευρυτανίας, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα το οποίο προκειμένου να προσπεραστεί χρήζει άμεσης παράτασης προθεσμίας εφαρμογής του, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου 2019 και αυτό διότι:

Η παρατεταμένη κακοκαιρία η οποία συνεχίζει να πλήττει την Ευρυτανία (συνεχείς χιονοπτώσεις)   καθιστά αδύνατη την προσέγγιση αρκετών περιοχών (χιονοσκέπαστες περιοχές), οι οποίες αποτελούν ιδιοκτησίες, αρκετών Ευρυτάνων.

Μεγάλος αριθμός πολιτών, οι οποίοι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία στην Ευρυτανία και διαβιούν σε περιοχές εκτός αυτής, (σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού), επανακάμπτουν τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως μετά το πέρας των Πανελλαδικών εξετάσεων (τέλος Ιουνίου).

Επίσης, κάποιοι Ευρυτάνες, που ασχολούνται με την κτηνοτροφία,  απουσιάζουν από τις περιοχές τους, δεδομένου ότι, μετακινούνται κάθε χειμώνα με τα κοπάδια τους σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο για να "ξεχειμωνιάσουν" και επιστρέφουν ξανά στα μέρη τους μετά τις 10 Ιουνίου.

Με βάσει τα παραπάνω κύριε Υπουργέ, κρίνεται απαραίτητη η παράταση εφαρμογής του Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους Ευρυτάνες να διεκπεραιώσουν με ασφάλεια, τη διαδικασία δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο.".