Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στην Άμφισσα η Φιλαρμονική του δήμου Καρπενησίου, που απέκτησε και νέες στολές

Την έγκριση μετακίνησης της Φιλαρμονικής του δήμου Καρπενησίου σε εκδηλώσεις εκτός νομού, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, την Τρίτη 26 Μαρτίου.4

 

Πιο ειδικά, η Φιλαρμονική του Δήμου προτίθεται να μεταβεί -με λεωφορείο του δήμου- στην Άμφισσα, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Δελφών για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Δελφών με αφορμή τον εορτασμό της Απελευθέρωσης του Κάστρου της Άμφισσας από τους Τούρκους, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Απριλίου 2019.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, τα μέλη της Φιλαρμονικής φόρεσαν για πρώτη φορά τις καινούριες τους στολές, που είναι σε μαύρο χρώμα, με λεπτομέρειες από πράσινο και χρυσό. Χρηματοδοτήθηκαν από τον δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη, Αριστείδη Τάσιο και τον Δήμαρχό μας, Νίκο Σουλιώτη για τις νέες μας στολές, τη στήριξή τους στη φιλαρμονική και τη συνεργασία μας», σημείωσαν σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα οι άνθρωποι της Φιλαρμονικής. Εξάλλου, με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της Φιλαρμονικής, ο δήμος ενέκρινε νέα δαπάνη 1.116 ευρώ για την προμήθεια νέων μουσικών οργάνων.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου ιδρύθηκε το 1968 και από τότε μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε αναρίθμητες εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Αποτελείται από παιδιά και ερασιτέχνες μουσικούς και αρχιμουσικός της είναι η κα Βάρσου Ευαγγελία. Κάθε χρόνο, με παρουσία σταθερή και αδιάλειπτη, πλαισιώνει μελωδικά πολιτιστικά δρώμενα του δήμου.