Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Υποτροφίες σε 12 Ευρυτάνες φοιτητές. Bραβεία αξίας 10.200 ευρώ απένειμε η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι»

Για ακόμα μία χρονιά, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η εκδήλωση απονομής των υποτροφιών της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» σε φοιτητές και σπουδαστές με καταγωγή από την Ευρυτανία. Απονεμήθηκαν υποτροφίες ύψους 12.000 δολαρίων (10.224 ευρώ). ypotrofies-velouchi-athina-2019

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, η εκδήλωση απονομής των υποτροφιών της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» σε φοιτητές και σπουδαστές με καταγωγή από την Ευρυτανία.

Η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από την Επιτροπή Υποτροφιών με βαθμολογικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Την εκδήλωση οργάνωσε η επιτροπή Υποτροφιών της Ένωσης και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Πάρνων».

Δόθηκαν υποτροφίες σε δώδεκα (12) Ευρυτανόπουλα που σπουδάζουν σε σχολές/τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Κάθε ένας/μία φοιτητής/τρια έλαβε υποτροφία 852 ευρώ, ποσό που προέκυψε από τη μετατροπή 1000 δολαρίων ΗΠΑ σε ευρώ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, από την Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων ο πρόεδρός της κ. Φώτης Κουλαρμάνης, που πρόσφερε στους υπότροφους βιβλία έκδοσης της Εταιρείας, με τον αντιπρόεδρο της Εταιρείας και Έφορο του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Απόστολο Αβράμπο, από την Πανευρυτανική Ένωση ο πρόεδρός της κ. Αθανάσιος Σταμάτης με τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Δέπο, τα μέλη της Επιτροπής Υποτροφιών με επικεφαλής τον πρόεδρο της καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Υφαντόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. Κ. Αβράμπο, τον Γραμματέα κ. Χρήστο Γιαννακόπουλο και τους κ.κ. Παντελή Βλάχο και Ευάγγελο Νιαβή και οι βραβευόμενοι φοιτητές και σπουδαστές με συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Υποτροφιών καθηγητής κ. Υφαντόπουλος, σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην πολύπλευρη προσφορά την Ένωσης στον τόπο καταγωγής των μελών της. Απευθυνόμενος δε στους φοιτητές έδωσε μια σειρά από χρήσιμες οδηγίες για τις ακαδημαϊκές τους σπουδές.

Έλαβαν υποτροφία οι παρακάτω φοιτητές και σπουδαστές:

Κουκούλη Ευαγγελία (ΕΜΠ-Αρχιτεκτόνων)

Κωστοπούλου Σπυριδούλα (ΕΚΠΑ-Παιδαγωγικό)

Μάκκα Αλεξάνδρα (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων -Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας)

Μαυρογόνατου Ελένη (ΠΑΠΕΙ -Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών)

Μπακογιώργου Αλίκη Άννα (ΑΠΘ-Νομική)

Μπίστας Κωνσταντίνος (ΕΚΠΑ -Ιατρική)

Μπώκου Μαριάννα (ΕΚΠΑ-Φαρμακευτική)

Νικοπολίδη Ραφαέλλα (ΑΠΘ-Μαθηματικό)

Ντασιώτη Χρυσάνθη (ΑΠΘ-Χημικών Μηχανικών)

Οικονόμου Βασιλική (Πάντειος- Τμήμα Ψυχολογίας)

Τάκης Θεόδωρος (Πανεπιστήμιο Πατρών - Χημεία) και

Χούπας Ιωάννης Αλέξανδρος (ΑΣΠΑΙΤΕ -Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών).