Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Έγινε στα Φιδάκια, η κηδεία του επιχειρηματία Κώστα Χονδρού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, μετά από ολιγόμηνη, άνιση μάχη - Η ζωή και το έργο του

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, τις πρώτες πρωινές ώρες, έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Χονδρός, μετά από άνιση μάχη με την ασθένεια που τον «χτύπησε» τους τελευταίους μήνες. Ήταν 74 ετών και αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, παιδιά και εγγόνια.xondros-kostas

Ο Κώστας Χόνδρος ξεκίνησε το 1957 από το χωριό του, τα Φιδάκια Ευρυτανίας, «ξυπόλητος» όπως ο ίδιος έλεγε, για ένα καλύτερο αύριο. Μεγαλούργησε στον χώρο του εμπορίου τροφίμων δημιουργώντας την «ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ», με 1.100 υπαλλήλους. Θήτευσε, μάλιστα, κατ’ επανάληψη στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σουπερμάρκετ Ελλάδος.

Επέστρεψε στην Ευρυτανία μετά από 45 χρόνια, το 2002, και δημιούργησε στο Καρπενήσι το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα "AVARIS". Την ίδια εποχή αγοράζει τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής - Πατραϊκής και αργότερα, το 2007, επεκτείνει την επιχειρηματικές του δραστηριότητες με το άνοιγμα πρατηρίου υγρών καυσίμων στην ίδια περιοχή. Υπήρξε, ακόμα, νομαρχιακός σύμβουλος Ευρυτανίας.

Δραστήριος και ενεργός μέχρι το τέλος, ο Κώστας Χονδρός ήταν τυπικό δείγμα αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, αφήνει δε πίσω του σημαντική παρακαταθήκη. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο (2) παιδιών.

Η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του, τα Φιδάκια Ευρυτανίας, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 15.00 το μεσημέρι.

Τα «Ευρυτανικά Νέα», εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους.