Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

«Ο Ασκός του Αιόλου»: Προβολή ντοκιμαντέρ το απόγευμα της Παρασκευής (17/5) στη Βιβλιοθήκη Καρπενησίου

Ντοκιμαντέρ με θέμα τα αιολικά θα προβληθεί, το απόγευμα, ώρα 6, της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019, στη Δ.Κ. Βιβλιοθήκη Καρπενησίου.

askos-aiolou-ntokimanter1

Ο «Ασκός του Αιόλου» (έτος παραγωγής: 2016, σκηνοθεσία: Νασίμ Αλατράς, διάρκεια: 83’), που γυρίστηκε εν μέρει και στα βουνά της Ευρυτανίας, εστιάζει στους αγώνες τοπικών κοινωνιών για να αποτρέψουν τη μετατροπή του οικοσυστήματος που τις περιβάλει σε βιομηχανικές περιοχές και ερευνά τις διαδρομές του χρήματος από τα πολιτικά γραφεία μέχρι τις κορυφές των βουνών.

Θα ακολουθήσει, στις 7:15 μμ, ανοιχτή συζήτηση και προγραμματισμός δράσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση σχετικά με την προβολή του ντοκιμαντέρ, οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Οι Ευρυτάνες πολίτες, από το 2007 υπερασπιζόμαστε τα βουνά μας που απαξιώνονται και λεηλατούνται, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας ενάντια στην μη αναστρέψιμη καταστροφή του από τις σχεδιαζόμενες βιομηχανίες αιολικής ενέργειας και τα συνοδά τους έργα. Ενωμένοι δίνουμε αγώνα αξιών και δικαίου, στηριζόμενοι στις αρχές του Συντάγματος των Ελλήνων και την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου ως βάση για κοινωνική και οικονομική μας αειφορία και πρόοδο.

Συνεχίζοντας τον αγώνα μας, κοινωνικό, νομικό και πολιτικό για την υπεράσπιση της Ευρυτανίας, ορίζουμε τους νέους στόχους αποφασισμένοι: σύλλογοι, φορείς, πολίτες και η τοπική αυτοδιοίκηση σε τοπικά συμβούλια και στο Δημοτικό Συμβούλιο».