Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Σε 135 ανέρχονται οι Ευρυτάνες υποψήφιοι στις φετινές Πανελλαδικές. Από σχολεία του Καρπενησίου το 78% των συμμετεχόντων

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν για την αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αρχίζουν την Πέμπτη 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) -όπως κάθε χρόνο με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.panellinies-apotelesmata-arxeio

Διαχρονικά υψηλές επιδόσεις πετυχαίνουν οι Ευρυτάνες υποψήφιοι, με τα σχολεία του νομού να «εξάγουν» επιτυχόντες σε υψηλόβαθμες σχολές ανά την επικράτεια, απόρροια της εξαιρετικής δουλειάς που επιτελείται από μαθητές, καθηγητές και φροντιστηριούχους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, σε επίπεδο νομού, οι υποψήφιοι των εφετινών (2018-'19) Πανελλαδικών ανέρχονται σε 135, ελαφρώς περισσότεροι σε σύγκριση με το 2018 (130 άτομα).

Η πλειοψηφία αυτών, συνολικά 105 στον αριθμό (ποσοστό 78%), φοιτούν σε σχολεία του Καρπενησίου -71 στο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) και 34 στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Καρπενησίου. Περισσότεροι από τους μισούς υποψήφιους είναι μαθητές/τριες του ΓΕΛ Καρπενησίου. Επίσης, δεκατρία (13) παιδιά προέρχονται από τις Λυκειακές Τάξεις Ραπτοπούλου, 10 από τις Λ.Τ. Γρανίτσας, 4 από τις Λ.Τ. Κερασοχωρίου, 2 από τις Λ.Τ. Φουρνά και ένα (1) από το ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας.

Εξάλλου, την Παρασκευή 10/5 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο ορισμός των Εξεταστικών Κέντρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι της Ευρυτανίας θα εξεταστούν στο ΓΕΛ Καρπενησίου, το ΕΠΑΛ Καρπενησίου και τις Τάξεις Λυκείου σε Γρανίτσα και Ραπτόπουλο -με την αντίστοιχη πρόβλεψη για την κατανομή των μαθητών-υποψηφίων από άλλα σχολεία.

Τέλος, πολύ σύντομα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις περί του αριθμού των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με το ρεπορτάζ του «Εθνους» να κάνει λόγο για περισσότερους από 75.000, καθώς και των σχολών ανά την επικράτεια. Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου, συνολικά θα υπάρχουν περί τα 430 τμήματα, από 450 έως και πέρυσι.