Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Πρεσβευτές της ευρυτανικής φιλοξενίας μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 3ου Δημοτικού, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο RAINBOW

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Καρπενήσι, από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, η διοργάνωση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο RAINBOW, που έφερε στον τόπο μας 31 ανθρώπους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, από τη Φινλανδία, την Ισπανία, την Κροατία, την Πολωνία και τη Γερμανία.3o-dimotiko-errasmus-karpenisi-1

Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας

Πρεσβευτές της ευρυτανικής φιλοξενίας έγιναν για μια ακόμη φορά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (12-18 Μαΐου) φιλοξενήθηκαν στη χώρα και την πόλη μας 19 μαθητές και 12 εκπαιδευτικοί, από την Φινλανδία, την Ισπανία, την Κροατία, την Πολωνία και τη Γερμανία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο RAINBOW («Ουράνιο Τόξο») και θέμα τη φιλαναγνωσία.

Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, φιλοξενήθηκαν σε σπίτια οικογενειών που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον σε σχετικό κάλεσμα του σχολείου, ενώ οι δάσκαλοι/ες διέμειναν σε ξενοδοχείο.

Πολιτισμός, ιστορία, φύση

Τις αποστολές υποδέχτηκαν την Κυριακή (12/5), στο αεροδρόμιο της Αθήνας, και συνόδευσαν μέχρι το Καρπενήσι ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Αντωνίου και η συντονίστρια του προγράμματος κα Μαρία Τσιαμτσιούρη.

Τη Δευτέρα (13/5), διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τελετή υποδοχής στην οποία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της πόλης μας και γονείς. Υπεύθυνες για την τελετή και τα εργαστήρια με τη χρήση της μεθόδου διδασκαλίας μέσω παιχνιδιού που ακολούθησαν ήταν οι εκπαιδευτικοί Στυλιανή Ντούσιου και Κωνσταντία Μπάρλα.3o-dimotiko-errasmus-karpenisi-4

Αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του σχολείου

Την Τρίτη (14/5). πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με θέμα τη δημιουργική μάθηση από την εκπαιδευτικό Χριστίνα Ξώλια, και με θέμα το ελληνικό αλφάβητο και την διδασκαλία μέσω παιχνιδιού από τις εκπαιδευτικούς Θεοδώρα Τζιοβάρα και Μαρία Τσιαμτσιούρη· έγινε, επίσης, η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του τριμήνου με θέμα τον εθελοντισμό.

Οι μαθητές της Β’ τάξης στο πλαίσιο αυτής της εργασίας, είχαν παρουσιάσει ένα θεατρικό που έγραψαν οι μαθητές της Ε’ τάξης στα Αγγλικά στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας. Επιπλέον βραβεύτηκαν οι νικητές που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία για τη συγγραφή ιστοριών Rebus με τη χρήση Emoji.3o-dimotiko-errasmus-karpenisi-3

Ομαδικές εργασίες και κοινά πρότζεκ στο 3ο Δημοτικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά μετά την λήξη των μαθημάτων είχαν προγραμματιστεί και πολιτιστικές επισκέψεις στα μουσεία της πόλης (πχ ΚΙΠΕ), συνάντηση με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αριστείδη Τασιό, αλλά και περίπατος στη φύση και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Προυσού, την Τετάρτη (15/5) -τελευταία μέρα παραμονής των αποστολών στο Καρπενήσι, η οποία ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής και την ανταλλαγή δώρων.

3o-dimotiko-errasmus-karpenisi-8

Ξενάγηση στο Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Καρπενησίου (ΚΙΠΕ)

Σε Λαμία και Αθήνα

Την Πέμπτη (16/5) οι αποστολές αναχώρησαν για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις στο Μουσείο και το Κάστρο της Λαμίας, τις Θερμοπύλες και την παραλιακή πόλη των Καμμένων Βούρλων. Την Παρασκευή (17/5) πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και εργαστήριο δημιουργικής γραφής από τη γνωστή συγγραφέα κα Ελένη Σβορώνου.

Επίσης, έγινε περιήγηση στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το απόγευμα της ίδια μέρας, οι αποστολές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και τον Βράχο της Ακρόπολης κλείνοντας την επίσκεψή τους και αποχαιρετώντας τη χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις πριν την αναχώρησή τους το Σάββατο (18/5).

Ευχαριστίες

Σε σχετική ανακοίνωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, αναφέρονται τα εξής: «Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις 10 οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την βοήθεια και την προσφορά του γεύματος τη Δευτέρα, στους επαγγελματίες της πόλης μας που ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα παρέχοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση στους επισκέπτες μας και σε όλους εκείνους που μας στήριξαν στη διοργάνωση αυτής της επίσκεψης.».

3o-dimotiko-errasmus-karpenisi-2

Στους ιστορικούς Κορυσχάδες

3o-dimotiko-errasmus-karpenisi-5

Στο δημαρχείο Καρπενησίου, μαζί με τον δήμαρχο

3o-dimotiko-errasmus-karpenisi-6

Στην Π.Ε. Ευρυτανίας, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη