Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

190 θέσεις για φοιτητές στο Καρπενήσι. O αριθμός εισακτέων στο Τμ. Δασολογίας & ΔΦΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον πίνακα με όλα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που θα συμπεριληφθούν στο φετινό μηχανογραφικό, το οποίο είναι σημαντικά αλλαγμένο σε σχέση με το περσινό, λόγω των συγχωνεύσεων πανεπιστημίων με ΤΕΙ.tei-agiasmos2

Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 3.643 σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποτελεί ευχάριστη είδηση για τους περίπου 100.000 υποψήφιους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων κατά 5%, παρατηρείται και στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα το Καρπενήσι. Οι εισακτέοι της χρονιάς 2018-19 ανέρχονται σε 190, αυξημένοι κατά δέκα σε σύγκριση με πέρυσι, όταν και ο αριθμός ήταν 180.

Σαφώς αναβαθμισμένο πλέον, ύστερα από την απορρόφησή του από το Γεωπονικό, το τμήμα του Καρπενησίου -όπου πριν λίγους μήνες ξεκίνησε και το πρώτο του Μεταπτυχιακό- εισέρχεται σε μια νέα πορεία, συνεχίζοντας να παρέχει σταθερά ποιοτικό επίπεδο γνώσεων (θεωρητικές και πρακτικές), στους φοιτητές του και λειτουργώντας σε πλαίσιο αγαστής συνεργασίας, πλέον, με ένα από τα πιο ιστορικά ελληνικά πανεπιστήμια.