Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δ. Καρπενησίου. Οι δικαιούχοι, τα δικαιολογητικά και οι προθεσμίες

Ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καρπενησίου (β’ εξάμηνο).koinoniko-pantopwleio11

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, να προσέρχονται στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (περιοχή Α’ Εργατικών Κατοικιών, άνωθεν Πυροσβεστικής), από 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι και να καταθέτουν τις αιτήσεις τους.

Πέραν της αίτησης ενδιαφέροντος, θα πρέπει να κατατίθεται φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, λογαριασμός ΔΕΚΟ, εκκαθαριστικό Εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη υποχρεωτικής υποβολής φορολογικής δήλωσης, έντυπο Ε9 και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (δύναται να ζητηθεί και αυτεπάγγελτα).

Επίσης, εφόσον υπάρχουν, μπορούν να προσκομιστούν κάρτα ανεργίας, γνωμάτευση Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή Πρωτοβάθμιας Επιτροπής για ποσοστό αναπηρίας, συμβόλαιο ενοικιοστασίου, καθώς και οποιοδήποτε δικαιολογητικό κριθεί ότι ενισχύει τη διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένης άποψης για τη δομή της οικογένειας και τις συνθήκες διαβίωσής της (οφειλές στεγαστικών δανείων, βεβαιώσεις σπουδών τέκνων, κ.α.), όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, λαμβάνονται υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια του εκάστοτε αιτούντα. Ως ενδεικτικός προσδιορισμός εισοδήματος αναφέρονται τα 4.512 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και τα 9.475 ευρώ για νοικοκυριό με δύο (2) ενήλικες και δύο (2) παιδιά, κάτω των 18 ετών.

Για περαιτέρω πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και στο τηλέφωνο 22373-52222 (Κωνσταντίνος Κωστόπουλος) και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλέφωνο 22370-23235 (Θεοδώρα Βαρέλη).