Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

135 Ευρυτανόπουλα ρίχνονται στη «μάχη» των Πανελλαδικών, που αρχίζουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας αρχίζουν και φέτος οι Πανελλήνιες. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ξεκινούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Γενική Παιδεία) ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ αρχίζουν τις εξετάσεις μία ημέρα νωρίτερα, αύριο Πέμπτη (6/6), επίσης με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 18/6 στα ΓΕΛ και στις 20/6 στα ΕΠΑΛ.panelladikes-2018-arxeio11

Όπως εξάλλου έγραφαν πριν λίγες εβδομάδες σε ρεπορτάζ τους τα «Ευρυτανικά Νέα» και σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, σε επίπεδο νομού, οι υποψήφιοι των εφετινών Πανελλαδικών ανέρχονται σε 135, ελαφρώς περισσότεροι σε σύγκριση με το 2018 (130 άτομα).

Η πλειοψηφία αυτών, συνολικά 105 στον αριθμό (ποσοστό 78%), φοιτούν σε σχολεία του Καρπενησίου: 71 στο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) και 34 στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Καρπενησίου. Περισσότεροι από τους μισούς υποψήφιους είναι μαθητές/τριες του ΓΕΛ Καρπενησίου. Επίσης, δεκατρία (13) παιδιά προέρχονται από τις Λυκειακές Τάξεις Ραπτοπούλου, 10 από τις Λ.Τ. Γρανίτσας, 4 από τις Λ.Τ. Κερασοχωρίου, 2 από τις Λ.Τ. Φουρνά και ένα (1) από το ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας.

Μόλις πρόσφατα, τέλος, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Ειδικότερα θα εισαχθούν 78.335 νέοι φοιτητές σε σχέση με τους 74.692 που πέρασαν τις πύλες των ΑΕΙ πέρυσι.

Στο Τμήμα Δασολογίας & ΔΦΠ Καρπενησίου (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) οι θέσεις των εισακτέων ανέρχονται σε 190.