Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Από εδώ ξεκίνησε η Εθνική Αντίσταση. Η 77η επέτειος έναρξης του ένοπλου αγώνα γιορτάστηκε στη Δομνίστα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ήταν 7 Ιουνίου του 1942, όταν μια ένοπλη ομάδων αντρών υπό τον Άρη Βελουχιώτη, κραδαίνοντας την ελληνική σημαία που έγραφε «Ελεύθερη Ευρυτανία - ΕΛΑΣ», φθάνει στην πλατεία της Δομνίστας για να κηρύξει από εκεί την έναρξη του ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, δίνοντας από την Ευρυτανία το σάλπισμα για την έναρξη του ένοπλου αγώνα για την απελευθέρωση από τον κατοχικό ζυγό.1

Την περασμένη Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με την Τ.Κ. Δομνίστας και τον τοπικό Φιλοπρόοδο Σύλλογο, διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης της Δομνίστας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Β’ Αθηνών (ΣΥΡΙΖΑ), πρώην υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων και η κεντρική ομιλία.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ευρυτανίας -και εκ νέου υποψήφιος- κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος κ. Μωυσής Μπερμπερής, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Κλεομένης Λάππας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΤΚ Δομνίστας κ. Νίκος Καρέτσος, εκπρόσωποι παρατάξεων, συλλόγων, φορέων και απλοί πολίτες.

ΔΕΙΤΕ 20ΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

4

7

2

6

5

Πλήρες ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου