Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη στις 18.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι οι κίνδυνοι για την Οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μετά την κατάσταση που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

tsipras-pavlopoulos11

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε: «Από την ημέρα των ευρωεκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, τεσσάρων, περίπου, μηνών, έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο που δεν πρέπει να διαταραχθεί, αυτό θα σημάνει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα διακινδυνεύσουν».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος εφόσον έχει παγίως ερμηνευθεί και προσαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση».

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο και θα θυροκολληθεί στη Βουλή (μέχρι αύριο το μεσημέρι). Αυτό θα σημάνει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.