Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι Ευρυτάνες ψηφοφόροι. Ομαλά κυλάει η εκλογική διαδικασία στα 121 τμήματα του νομού

Εκατόν είκοσι ένα (121) εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07.00 το πρωί της Κυριακής, 7 Ιουλίου, στον νομό Ευρυτανίας για τις εθνικές εκλογές. Η διαδικασία κυλάει ομαλά και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα ή δυσλειτουργίες στη διαδικασία.eklo19-1

Το εκλογικό σώμα της Ευρυτανίας ανέρχεται σε 30.371 ψηφοφόρους (15.405 άνδρες, 14.966 γυναίκες)· πρόκειται για τη δεύτερη μικρότερη εκλογική περιφέρεια μετά τη Λευκάδα (29.228). Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2015, θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 1.206 νέοι εκλογείς.

Από τα 121 εκλογικά τμήματα του νομού, το 58%, ήτοι 70 Ε.Τ., θα λειτουργήσουν στα όρια του δήμου Καρπενησίου, ενώ ακόμα 51 τμήματα αφορούν στον δήμο Αγράφων.Στην πόλη του Καρπενησίου άνοιξαν 11 τμήματα, όλα στο 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Έτσι, οι ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε διαφορετικά τμήματα σε σχέση με τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου λόγω των τετραπλών εκλογών λειτούργησαν 157 Ε.Τ. στον νομό και στο Καρπενήσι διατέθηκαν όλα τα δημοτικά σχολεία για τη διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι στην Ευρυτανία κατέρχονται στις εκλογές 17 κόμματα-συνδυασμοί και 27 συνολικά υποψήφιοι (δείτε ΕΔΩ όλους τους συνδυασμούς). Παράλληλα, σε 2.157 ανέρχονται οι Ευρυτάνες ετεροδημότες που θα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους (δείτε ΕΔΩ περισσότερα).

Όσον αφορά στη μετάδοση των αποτελεσμάτων, στους δικαστικούς αντιπροσώπους διατέθηκαν -σε 79 τμήματα- κινητά και τάμπλετ με στόχο τη γρηγορότερη αποστολή των αποτελεσμάτων. Εκτιμάται ότι γύρω στις 9.00 το βράδυ θα υπάρχει μια ασφαλής εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος όσον αφορά στο πρώτο κόμμα, ωστόσο η σταυροδοσία και η ανάδειξη του νέου βουλευτή Ευρυτανίας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο –ιδίως στα μεγάλα εκλογικά τμήματα της πόλης του Καρπενησίου.

>> Μάθε που ψηφίζεις

Τα «Ευρυτανικά Νέα», έγκαιρα και έγκυρα, θα σας μεταφέρουν μέσω του www.evrytanika.gr, από τις 19.00 το απόγευμα, ζωντανή ροή αποτελεσμάτων.