Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Χιλιάδες νεολαίοι της ΚΝΕ από σήμερα στο Καρπενήσι & το Κεφαλόβρυσο. Το πρόγραμμα του αντιιμπεριαλιστικού 2ημέρου

Χιλιάδες νέοι και νέες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ απ' όλη την Ελλάδα, καταφθάνουν στο Καρπενήσι με αφορμή το 28ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της Κομμουνιστικής Νεολαίας, που πραγματοποιείται στην ευρυτανική πρωτεύουσα το διάστημα 12-14 Ιουλίου 2019.1

Η κατασκήνωση του διημέρου έχει στηθεί στο Κεφαλόβρυσο, όπου ήδη, εδώ και αρκετές ημέρες, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Δεκάδες αντίσκηνα έχουν στηθεί στον χώρο δίπλα από το δημοτικό κατάστημα, με την ΚΝΕ να έχει παράλληλα φτιάξει και εξοπλίσει αναψυκτήρια για τις ανάγκες των μελών της, έχει στήσει περίπτερα με υλικό της νεολαίας, έχει εγκαταστάσει ηχητικό εξοπλισμό, έχει προμηθευτεί πλαστικές καρέκλες, τραπέζια, χημικές τουαλέτες κ.ο.κ.

Σημαντική είναι η συμβολή του δήμου Καρπενησίου στο 2ήμερο της κομμουνιστικής νεολαίας, καθώς, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Ταξιάρχη Κουτρομάνο, συνεργεία προχώρησαν στον καθαρισμό των χώρων και της λιμνούλας στο Κεφαλόβρυσο, έκοψαν χόρτα κ.α., περιέφραξαν σημεία για λόγους ασφαλείας, ενώ έγινε και η κατασκευή ντους και νιπτήρων. Συνέδραμε επίσης η Π.Ε. Ευρυτανίας. Να σημειωθεί ότι στο Κεφαλόβρυσο, σε στεγασμένο χώρο (στη μεγάλη δημοτική αίθουσα που τα τελευταία χρόνια δεν χρησιμοποιείται) θα φιλοξενηθεί και παιδική κατασκήνωση.2

Στο πρόγραμμά ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, το Σάββατο 13 Ιουλίου, στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ.

Το ίδιο βράδυ (22.30) θα πραγματοποιηθεί στο Κεφαλόβρυσο συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τη Ρίτα Αντωνοπούλου. 

3

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 12 Ιούλη

Πρωί - άφιξη κατασκηνωτών.

Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Και τις 2 μέρες θα διεξάγονται τουρνουά  μπάσκετ 3on3 και τουρνουά βόλεϋ

17.30 Πεζοπορία (έως 100 ατόμων - θα γίνει με δηλώσεις συμμετοχής/ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

17.30 workshop με θέμα: «Η μάχη του Κεφαλόβρυσου (Καρπενήσι, 1823) - Ο ρόλος της Επανάστασης του 1821 στην ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα μέσα από τις σελίδες του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949)». Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30 Εκδήλωση με θέμα: «Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949): Εφόδιο στις καθημερινές μάχες των νέων κομμουνιστών. Μαθαίνουμε την Ιστορία μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον»! Θα μιλήσουν ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ.

21.30 Χαιρετισμός από τον Θάνο Μπίμπα, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Χαιρετισμός από εκπρόσωπο των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία.

21.40 «Το Καρπενήσι λεύτερο και ο λαός γιορτάζει...».

-- Προβολή βίντεο για τη Μάχη του Καρπενησίου.

-- Βράβευση μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που πήραν μέρος στην επιχείρηση.

-- Αφιέρωμα στα τραγούδια της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

23.00 Παραδοσιακό - δημοτικό γλέντι.

Κλαρίνο: Πάνος Πλαστήρας.

Τραγούδι: Πάνος Θεοδωρογιάννης.

Φιλική συμμετοχή: Γιώτα Βέη.4

Σάββατο 13 Ιούλη

Πρωί: Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Επίσκεψη στο Μουσείο Κορυσχάδων (στο χώρο που φιλοξένησε το Εθνικό Συμβούλιο της Πολιτικής Επιτροπής για την Εθνική Απελευθέρωση τον Μάη του 1944).

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10.00 έως τις 13.00 σε ομάδες των 100 ατόμων.

Πεζοπορία: Λόφος Αγίου Δημητρίου - Η Μάχη του Καρπενησίου (πανοραμική περιήγηση και αναφορά στους βασικούς σταθμούς της Επιχείρησης του ΔΣΕ στο Καρπενήσι) - Από τις 9.00 έως τις 13.00 τρεις επισκέψεις των 300 ατόμων.

20.00: Πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου με ομιλητές τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

22.15 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου.

22.30 Συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με την Ρίτα Αντωνοπούλου.

00:00 Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Κυριακή 14 Ιούλη

12.00 Αναχώρηση των Οργανώσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

 5

6

7

8

9

10

11

12

13

16

14

15