Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ολοένα και πιο «κοντά» η Αθήνα. Προχωρά ο αυτοκινητόδρομος Ε65, στο 37% η πρόοδος κατασκευής του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ποσοστό 37,32% έχει φτάσει η συνολική πρόοδος κατασκευής του νότιου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του παραχωρησιούχου η πρόοδος αυτή αφορά την περίοδο από την επανέναρξη των εργασιών στις αρχές του έτους και μέχρι το τέλος Μαΐου. E65-drone-erga-lamiareport

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι μήκους 32,27 χιλιομέτρων και αποτελείται από δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση συν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Περιλαμβάνει πέντε κόμβους, έναν Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), μία σήραγγα 2.983 μέτρων και οκτώ γέφυρες.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το τμήμα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να δοθεί σε λειτουργία μέχρι τις αρχές του 2022. Τα έργα έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ. Το νότιο τμήμα θα ενωθεί με τον κεντρικό άξονα  Ξυνιάδα - Τρίκαλα μήκους 79 χιλιομέτρων, το οποίο έχει δοθεί στην κυκλοφορία από τον Δεκέμβριο του  2017. Στην πλήρη ανάπτυξη, μετά την κατασκευή τόσο του νότιου, όσο και του βόρειου τμήματος, ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Ε65 θα ενώνει την Λαμία με την Εγνατία Οδό.

Στόχος των υπευθύνων του έργου είναι να «τρέξουν» τα έργα και εφόσον δεν παρουσιαστούν απρόοπτες καθυστερήσεις να δοθούν σε πρώτη φάση τα 14 χλμ, από τον Η/Κ ΠΑΘΕ μέχρι τον Α/Κ Καρπενησίου, που θα εξυπηρετήσουν τα μέγιστα τον νομό Ευρυτανίας.

Με την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος, θα μειωθεί περαιτέρω η διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα έως Τρίκαλα σε περίπου 3 ώρες, από Αθήνα έως Καρδίτσα σε 2 ώρες και 30 λεπτά, ενώ κατά περίπου 35 λεπτά θα μειωθεί η διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα έως το Καρπενήσι.

Το LamiaReport έκανε πρόσφατα οδοιπορικό στα τρία εργοτάξια του νοτίου τμήματος του Ε65, όπου οι υπεύθυνοι των εργοταξίων μίλησαν στην κάμερα για την εξέλιξη των εργασιών και την πορεία του μεγάλου έργου

(Ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση με στοιχεία από Ευρυτανικά Νέα, ypodomes.com και lamiareport.gr/Φωτο-Βίντεο: lamiareport.gr )